Skocz do zawartości

Pozycjonowanie serwisu cos w rodzaju - infor.pl

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do was małą prośbę a mianowicie firma chce mi dołożyć jeszcze jeden serwis do pozycjonowania coś w rodzaju - infor.pl.

Co powinienem wymagać od klienta poza AdWords, Onet kontakt i oczywiście WP.

Serwis ma stałą opiekę 10 redaktorów i codziennie dodawane jest 50 artow.

Jest na dedyku z 8 IP. Opieka 2 programistów.

Pozdrawiam.

Mam do was małą prośbę a mianowicie firma chce mi dołożyć jeszcze jeden serwis do pozycjonowania coś w rodzaju - infor.pl.

Co powinienem wymagać od klienta poza AdWords, Onet kontakt i oczywiście WP.

Coś nieciepliwy jesteś :hahaha:

Na początek zajmij się poważna optymalizacją tej strony oraz przemyśl linkowanie wewnętrzne. Z doświadczenia wiem, że takie "poważne" strony najczęściej są w opłakanym stanie.

Potrzebne Ci są dokładne statystyki pod kątem wejść/wyjść, refów, i fraz. Z tego wyciągniesz wnioski co pozycjonować i jak. Szczególną uwagę zwróć na ruch z innych wyszukiwarek niż Google, porównując je z ta wyszukiwarką.

Jeśli właściciel strony ma jakikolwiek wpływ na linki zewnętrzne maksymalnie to wykorzystaj.

Jeśli mają plan wydawania artykułów, fajnie jakbyś miał do niego stały dostęp.

Niech określą Ci dokładnie grupę docelową tej strony i na jaką konwersję liczą poprzez pozycjonowanie.

Później zrób "poważne" zaplecze tematyczne (mimo tego, że niektórzy twierdzą, że to mit) i .....

Uważaj na SWL`e i nie opieraj na nim pozycjonowania.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Witam.

mkane wielkie dzieki!!.

Na początek zajmij się poważna optymalizacją tej strony oraz przemyśl linkowanie wewnętrzne. Z doświadczenia wiem, że takie "poważne" strony najczęściej są w opłakanym stanie.

Optymalizacja jak i wewnetrzne linkowanie miedzy kategoriami jak i podstronami bedzie

Potrzebne Ci są dokładne statystyki pod kątem wejść/wyjść, refów, i fraz. Z tego wyciągniesz wnioski co pozycjonować i jak. Szczególną uwagę zwróć na ruch z innych wyszukiwarek niż Google, porównując je z ta wyszukiwarką.

Akurat tu nie mam nic bo jest to nowy serwis i nie mial jeszcze zainstalowanych statystyk

Jeśli właściciel strony ma jakikolwiek wpływ na linki zewnętrzne maksymalnie to wykorzystaj.

Juz mam do dyspozycji mozliwosc linkow zewnetrznych itp.

Jeśli mają plan wydawania artykułów, fajnie jakbyś miał do niego stały dostęp.

To jest juz uzgodnione

Niech określą Ci dokładnie grupę docelową tej strony i na jaką konwersję liczą poprzez pozycjonowanie.

To juz mam

Później zrób "poważne" zaplecze tematyczne (mimo tego, że niektórzy twierdzą, że to mit) i .....

Uważaj na SWL`e i nie opieraj na nim pozycjonowania.

Zaplecze w budowie "poważne" na 200 domenach z codzienna aktualizacja.

i dodatkowo:

- dlugi ogon

- marketing szeptany

Pozdrawiam.

- dlugi ogon

Czyli wracamy do statów :), jak pisałem przy określeniu tego jest bardzo pomocne zwracanie uwagi na inne wyszukiwarki.

- marketing szeptany

Oczywiście, dobry viral nigdy zły ale jak już opanujesz serwis (optymalizacja) i wstępnie linki. Nie wiem jaką umowę macie ale virale zawsze uzgadniaj z właścicielem, przynajmniej gdzie co i jak.

Jak coś nie wyjdzie to będziesz miał mniejszy kłopot.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności