Skocz do zawartości

Pozycja w "wynikach dotyczących firm lokalnych"

adrians

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś już czasu szukam informacji dotyczącej mechanizmu pozycjonującego w oknie wyszukiwania lokalnego „Wyniki dotyczące firm lokalnych”. Od czego zależy pozycja firmy w tym spisie i czy istnieje możliwość wypozycjonowania tam frazy?

Podam przykład: Ostatnio pozycjonowałem frazę „hurt piwa łódź” strona www.hurtpiwa.com.pl jest na 4 miejscu w Google a w oknie dotyczącym firm lokalnych na 15. Czy da się wogóle zmienić tam jej pozycję?

Zastanawia mnie też to czemu Google w oknie „Wyniki dotyczące firm lokalnych” na głównej stronie wyświetla 10 firm a czasem 3. Tak mam z frazami „hurt piwa łódź” i „hurtownia piwa łódź”. Raz jest pokazywanych 10 a raz 3 firmy i poniżej dopiero zakładka "więcej wyników".

Zdarza się też nawet że po rejestracji firmy u Googla w „Centrum film lokalnych” firma w ogóle nie pojawia się w wynikach lokalnych.

Będę wdzięczny za przybliżenie mi tego mechanizmu.

Ciekawa sytuacja jest też np. jeżeli szukam frazy „hurtownia napojów łódź” często pojawia się okno odnośnie firm lokalny gdzie jest tylko jedna strona którą pozycjonuję. Znów czasem okienko w ogóle się nie wyświetla by po np. 30 minut powrócić do normy. Dla mnie te wyniki dla firm lokalnych to czarna magia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności