Skocz do zawartości

Błąd 403, czyżby Google zachęcało do Chrome?

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj chcąc sprawdzić w wyszukiwarce co słychać przy prawie każdym zapytaniu dostaje wynik:

Google

Błąd

Przepraszamy,

... ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować.

Dostęp odzyskasz najszybciej, jak będzie to możliwe, więc ponów próbę wkrótce. Jeśli podejrzewasz, że Twój komputer lub Twoja sieć zostały zainfekowane, skorzystaj z programu antywirusowego lub programu usuwającego szpiegujące oprogramowanie, aby usunąć wirusy lub takie oprogramowanie z Twojego komputera.

Jeśli błąd będzie się powtarzał, problem można rozwiązać, usuwając plik cookie Google, a następnie ponownie odwiedzając witrynę Google. Aby uzyskać instrukcje dotyczące określonej przeglądarki, należy skontaktować się z działem pomocy technicznej online jej producenta.

Jeśli problem dotyczy całej sieci, więcej informacji można uzyskać w Centrum pomocy wyszukiwarki Google.

Przepraszamy za niedogodności i mamy nadzieję, że ponownie skorzystasz z wyszukiwarki Google.

Usunąłem cookies, mój NOD nie wykazuje żeby coś było nie tak w systemie i ta się zastanawiam czy to nie przypadkiem jakaś próba namówienia mnie do ściągnięcia i zainstalowania Chrome ;-). Może to przez dodatki do firefox typu SEOquake... nie mam pojęcia. Co o tym sądzicie Wy?

Taki komunikat pokazuje się gdy wykonasz zbyt dużo zapytań do Google. Dodatki SEO wykonują całkiem sporo zapytań o SITE, BL itp. więc to może być przyczyną. Nie widzę tu zachęcania do Chrome, zresztą pod Chrome pewnie też pojawi się ten komunikat :hahaha:

Pozdrawiam

Może to przez dodatki do firefox typu SEOquake... nie mam pojęcia. Co o tym sądzicie Wy?

Tak to napewno przez SEOQuake'a. Wyłącz sobie on load, a włącz by request w ustawieniach. Pomoże.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

chrome jest mało popularne - ludzie są rozczarowani nim , zdecydowana większość je odinstalować jeszcze tego samego dnia , wiec akcja propagandowa sie dopiero rozpocznie

wg mnie juz jest po wszyskim bo wątpię żeby użytkownicy zamienili FF na chorome

Marketing internetowy dla firm

No właśnie, u mnie mimo wyboru na request w seo quake też ten błąd czyli poniekąd moja teoria na temat promocji chrome'a może być nieco słuszna ;)

No bo teraz trzeba odczekać, aż zejdzie ta blokada.

A to, że wyskakuje gdy nie korzysta się z różnych dodatków może wynikać, że ktoś w sieci np. osiedlowej do której jesteś podpięty korzysta.

Do póki nie przełączyliśmy się na request wszystkie kompy nam w sieci blokowało.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

szybciej blokuje dostęp jeżeli się korzysta 'nie po ludzku', czyli np. z site: i klikając co kilka podstron z wynikami,

właśnie teraz sobie tą blokadę zrobiłem...

site:optymalizacja.com - doklikać do 100 podstrony z wynikami (top1000),

jak nie zablokuje to powtórzyć od razu dla: site:forum.optymalizacja.com - wtedy już szybko powinno przyblokować...

Od czasu do czasu wpada się w jakiś filtr googlowy. Ja nie korzystałem z SEOquaków ani żadnych innych podobnych narzędzi, google'a używam tylko i wyłącznie z "palca", komputer skanowałem pod tym kontem antywirami i antyspywerami a miałem przez miesiąc częstą blokadę. Teraz jest spoko, od dawna nie pojawiło mi się 403 na googlu. Było to jeszcze przed pojawieniem się CHROME.

Myślę, że podejrzenia Kaviorka są słuszne, z tym że ja bym nie ryzykował eksperymentów bo wydaje mi się, że jak się wpadnie na czarną listę to już tam się siedzi jakiś czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności