Skocz do zawartości

prohost

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

tak, twierdzą że wszystko OK.

Skrypt działała od miesiąca i było ok,

nagle 25 skasowała się jedna tabelka, dzisiaj dwie inne.

Na szczęście backup wszystko przywrócił.

Nie wiem co zrobić, bo na stronie nic nie zmieniałem, więc dziwna sprawa...

Najgorsze że logi wg. admina zajmują kilkadziesiąt giga i nie ma jak sprawdzić co się stało.

Może znacie jakiś sposób monitoringu skryptu/bazy ?

Z poziomu zwykłego usera nic takiego raczej nie zrobisz, lepiej obserwować sytuację i po zauważeniu tego ponownie, sprawdź logi dostępowe - co było uruchamiane, wtedy sprawdzisz czy nie ma gdzieś dziur. No i zmień sobie hasło do cPanelu/usera bazy na wszelki wypadek.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 1 rok później...

Jakaś poważna awaria dzisiaj wystąpiła. Zaczęło się od padu bazy danych na serwerze pol41, teraz co wejdę to konto uśpione. Tak już od popołudnia próbują to naprawić...

Jakaś poważna awaria dzisiaj wystąpiła. Zaczęło się od padu bazy danych na serwerze pol41, teraz co wejdę to konto uśpione. Tak już od popołudnia próbują to naprawić...

Pana baza się lockuje przez Pana zapytania - nie przez awarię. Awaria trwała trochę ponad godzinę - dane się kopiowały na nowy serwer.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności