Skocz do zawartości

Akinator, internetowy geniusz

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba sporo osób bawiło się tym po informacji na wykop.pl. Bonda znalazł szybko. Ale Kieślowekiego już nie odgadł ;).

Generalnie od strony technicznej taki bot nie jest skompilowany. Wystarczy baza danych z około 30-50 parametrami (pytaniami z odpowiedziami) dla każdej postaci + priorytet. Daje to tyle kombinacji, że bez trudu można takiego bota napisać.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Daje to tyle kombinacji, że bez trudu można takiego bota napisać.

Napisać to jedno a wymyślić drugie. Większość stron, które zdobyły popularnośc dałoby się zrobić "ze szwagrem na strychu" ale

liczy się pomysł.

Tak naprawdę nie wiem, czy aż tak prosto zbudować odpowiednią bazę. Zadawanie pytań już jest dość proste ale

wydłubanie danych do bazy może stanowić pewien problem.

Wałęse i Papieża, Hitlera, Stalina, Ringo Stara zgadł bez problemu. Nie poradził sobie z Wandą Rutkiewicz i... sobą samym.

Ale rozwalił mnie Vaclavem Havlem ... do samego końca pytania zadawał zupełnie nie związane ... zbliżył się tylko przy "Eastern Europe" i "Politican" i zgadł skubaniec.

Edyta: poszedłem śladem czeskim. Z Vondrackovą sobie nie poradził ale Rumcajsa trafił jak ta lala. Niezły jest

Dobre :) Odgadł Pudziana i Nostradamusa, ale z Gołotą sobie już nie poradził :(

Daje to tyle kombinacji, że bez trudu można takiego bota napisać.

Napisać to jedno a wymyślić drugie. Większość stron, które zdobyły popularnośc dałoby się zrobić "ze szwagrem na strychu" ale

liczy się pomysł.

Tak naprawdę nie wiem, czy aż tak prosto zbudować odpowiednią bazę. Zadawanie pytań już jest dość proste ale

wydłubanie danych do bazy może stanowić pewien problem.

Rozmyty system ekspertowy powinien dać radę :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności