Skocz do zawartości

[pomysł] agregator promocji

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Buncol, wszystko okej - tylko jaki to byłby wykres kiedy serwis wystartuje.

Zaczną się dopiero tworzyć na starcie :hello:

Powiadamiać użytkowników o lepszej cenie mogę, ale względem czego lepszej?

Gdy np. nastąpi zmiana ceny w danym sklepie lub pojawi się lepsza oferta w innym.

A jeszcze jedno. Zakładam, że będą reklamy, więc każdy kto się będzie logował (rejestrował) to reklamy mu znikną.

MMP a dlaczego chce koniecznie możliwość rejestracji użytkowników ?

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant, kiedy minie punkt krytyczny to wygospodarowanie i wydanie $ by zwiększyć znajomość marki wśród sklepów nie będzie problemem. Tylko że ten moment musi nastąpić przy jak najmniejszym nakładzie pracy na początku. Wszystko co napisałes mogę zrobić, ba, część z tego jest zaimplemntowana tylko w innej formie na https://zicherka.pl tylko czy jest to konieczne na początku by zachęcić użytkownika do założenia profilu.

myślę że wartości dodane przy zakładaniu konta czyli personalizacja strony głownej, powiadamianie na maila, mozliwość komentowania sklepów , mozliwość informowania o promocjach w sklepach normalnych , wymiana spostrzeżeń itp (coś na kształt serwisu społecznościowego)powinna wystarczająco zachęcić do zakładania kont. poczytaj trochę na temat marketingu partyzanckiego , przy promocji połóż główny nacisk eksponując największe różnice w cenach przy promocjach sklepowych.

Tak naprawdę przy dobrym marketingu arabowi można wcisnąc piasek a eskimosowi lód :hello:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Buncol, czyli tak na prawdę nikogo nie zainteresuje wahanie ceny, może w przyszłości - teraz co najwyżej trzeba by zbierać dane. Drugi pomysł jest do rozmyślenia na późniejszym etapie. Przedstawiając liczbami:

- 50tys produktów

- 2tys promocji

- 13 sklepów

Wciągu jednego dnia jestem wstanie m/w przejrzeć 100tys produktów, ale to dalej nie będzie więcej jak 30 sklepów. Przyjmując odświeżanie danych co 3 dni, mam 90 sklepów - dane mocno uśrednione.

Dlaczego chce mieć zarejestrowanych użytkowników? Chce w przyszłości zrobić z nich 'społeczność' a od czegoś trzeba zacząć.

Beerbant, nie zrozumieliśmy się. Orientacyjnie znam przyszłe funkcjonalności jeżeli serwis by wypalił, znam też metody promocji jakie można by użyć, z kim rozmawiać ale to nie teraz.

Funkcjonalnością darmową jest wyszukiwarka/agregator promocji. Pomysł prosty i banalny w realizacji(cały czas tworzymy wersję podstawową bez fajerwerków). Teraz potrzebuje funkcji która okazuje się pomocna, przydatna, ciekawostka ale dostęp do promocji dalej musi być otwarty. Coś a'la nasza-klasowskie - zobacz wszystkich gości którzy oglądali Twój profil, a nie tylko trzech.

Jaka funkcja pomogła by Wam znaleźć promocję tak byście mogli uznać że rejestracja jest okej.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Dlaczego chce mieć zarejestrowanych użytkowników? Chce w przyszłości zrobić z nich 'społeczność' a od czegoś trzeba zacząć
Może zacznij nie od promocji a od antyreklamy produktów. Serwis z hasłem "nie kupuj", użytkownicy po zalogowaniu będą opisywać swoje doświadczenia z danym produktem, jego wady oraz problemy z reklamacją :D

Zrobisz serwis który będą oglądać ludzie zanim podejmą decyzję o zakupie czegoś :tancze:

Można też połączyć razem oba pomysły.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek, czy chciałbyś się reklamować w serwisie w którym są negatywne opinie co do Twojego sklepu towaru który sprzedajesz, co też powiedzą producenci na negatywną reklamę ich produktów. Serwis miałby zarabiać w jakimś stopniu na sklepach, więc nie może się tam znaleźć żadna negatywna opinia.

Zresztą budowanie wizerunku na możliwości tworzenia negatywnych opinii jest bezcelowe, tylko prosisz się o kłopoty a zarobku żadnego.

Irek, czy chciałbyś się reklamować w serwisie w którym są negatywne opinie co do Twojego sklepu
Chciałbym się reklamować tam gdzie są negatywne opinie o konkurencji :D

Chce w przyszłości zrobić z nich 'społeczność' a od czegoś trzeba zacząć.

Ale nie wiem czy osoba, która szuka promocyjnych cen będzie chciała budować jakąś społeczność. Będąc zwykłym użytkownikiem internetu, wchodząc na taką stronę oczekuję aby pokazała mi fajną promocję na produkt, który szukam. Poza tym pewnie i tak porównałbym później to np. z ceno żeby nie przepłacać. Dla mnie jako zwykłego usera usługa rejestracji by mnie nie interesowała, bo po co ? No chyba że dostałbym coś za darmo lub jakiś bardzo duży rabat na produkt, który chce kupić.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Wtedy Twoja konkurencja postara się o negatywne opinie w tym właśnie miejscu, i w tym momencie koło się zamyka - wszyscy będą pisali negatywne opinie. Nie zapominaj że z jakiś dziwnych przyczyn ludzie wolą napisać coś negatywnego(z użycie wszelkiej maści wulgaryzmów), więc opinie te nie były by w żaden sposób obiektywne, a i serwis mógłby mieć problem natury prawnej.

--

Buncol i właśnie o to chodzi by móc społeczności oferować jeszcze większe rabaty. Zacytuje siebie z paru postów wyżej.

Początkowo udostępniam samą wyszukiwarkę promocji, w jaką stronę projekt może ewoluować:

- Sklepy udostępniają dedykowane kupony rabatowe

- Użytkownicy dostają możliwość robienia grupowych zakupów, ze specjalną zniżką

- Porównywarka cen niezależna od danych dostarczanych przez sklepy

- Pobieranie opłat abonamentowych od twórców sklepów[firm sprzedających oprogramowanie sklepowe] za możliwość udostępnienia API w swoich sklepach - jednocześnie promuje swoją aplikację sklepu internetowego

- No i nieśmiertelna reklama, "reklamuj swoje promocje w dziale tematycznym"

Żeby zrealizować któryś z tych dwóch punktów potrzebni są użytkownicy. Ostatnio pojawił się wysyp serwisów oferujących płatność grupową, pojawiały się artykuły o tym w dużych serwisach, i jaki jest efekt - dalej brak społeczności - 5 osób nie potrafi się znaleźć bu kupić iPoda w promocyjnej cenie.

z jakiś dziwnych przyczyn ludzie wolą napisać coś negatywnego(z użycie wszelkiej maści wulgaryzmów)
Z tym masz całkowitą rację, byłoby potrzeba sporo pracy żeby nad czymś takim zapanować.

- 5 osób nie potrafi się znaleźć bu kupić iPoda w promocyjnej cenie.

bo gdzie 2 Polaków tam 3 partie polityczne ;)

dodaj możliwość podgladania produktu cieszącego się największym zainteresowaniem i profili które interesowały się tym produktem...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@MMP - prosto i logicznie podejdź do tego. Zobacz na https://www.promosfera.pl

- Zarejestrowany może dostawać spersonalizowane informacje via e-mail - to powinno załatwić sprawę.

- Zarejestrowani mogą brać udział w losowaniu kodów rabatowych.

- Zarejestrowani jako pierwsi dowiadują się o ograniczonych ilościowo promocjach

- Zarejestrowani otrzymują informacje o konkursach itp.

Wszelkie personalizowanie strony głównej się nie sprawdza ;) podobnie jak ukrywanie treści przed niezarejestrowanymi.

Beerbant, cieplej i bliżej.

Paweł, to co napisałeś nie jest w żadnym stopniu proste.

> - Zarejestrowany może dostawać spersonalizowane informacje via e-mail - to powinno załatwić sprawę.

Wymaga znacznych nakładów na serwery, by móc wysłać XXX maili w jednym czasie. Co na tym etapie nie jest dla mnie opłacalne.

> - Zarejestrowani mogą brać udział w losowaniu kodów rabatowych.

Kody rabatowe trzeba zdobyć - rozmawiać ze sklepami. Czyli nie wykorzystujemy tego co już mamy.

> - Zarejestrowani jako pierwsi dowiadują się o ograniczonych ilościowo promocjach

99.9% jest zrobionych nędznie, koszmarnie, wstyd tam kupować. Automatycznie nie zdobędę ile produktów jest w promocji, znowu trzeba rozmawiać ze sklepami.

> - Zarejestrowani otrzymują informacje o konkursach itp.

Informacje o konkursach znowu trzeba zdobyć z jakiegoś ręcznego źródła.

MMP - znaczy chcesz niewiele robić ;)

Przy okazji zdobywani atych informacji robisz także promocję samej witryny, to się jedno z drugim wiąże.

Co do dużych nakładów na wysyłki e-mail. ;) nie wygłupiaj się, zlecisz to Infomailowi i Ci zrobię po kosztach. Jak będzie baza 10 000 userów to puszczę za 0,008 zl od maila. ;) bez Twojego serwera.

Pozostałe rzeczy nie musisz realizować natychmiast, ale możesz o nich napisać, że tak będzie. To miał byc tekst reklamowy na stronie przy rejestracji :)

Gdyby mi się chciało wiele robić to pracowałbym przy innych projektach, to może być tylko dodatkiem jako że mam bazę - można wykorzystać przy czymś prostym - jak się rozwinie przy czymś skomplikowanym.

Co do maili, jakie jest opóźnienie pomiędzy pierwszym wysłanym mailem a ostatnim, na bazie 10000 userów? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności