Skocz do zawartości

robot google widzi wszystko

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio tak sie bawilem, mam podpis w stopce "jo rzem jest wielki introligator :-)" wczesniej mialem "jo rzem jest wielki imperator :-)"

wpisalem kiedys w googlerce ""jo rzem jest wielki imperator :-)"

znalazlo 128 stron,

poz mianie na introligatora poczekalem tydzien - wpisalem "jo rzem jest wielki imperator :-)" i znalazlo juz tylko 8 stron, natomiast cala reszta - ok 128 stron pokazuje sie na nowy wpis czyli "jo rzem jest wielki introligator :-)"

wniosek - google bardzo szybko przeszukuje stare strony i wyindeksowuje stare wpisy - linki tez, myslalem ze nieaktualny podpis "powisi" conajmniej miesiac a okazalo sie ze bardzo szybko google sobie z tym poradzilo.

dlatego wlasnie nie wierze w skutecznosc systemów takich jak linkor

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder nie zgodze się z tobą.

Posiadalem kiedyś domenę która nie jest czynna już od ponad 8 msc.

Google nadal ją widzi w wynikach na odpiednie zapytanie, na komende site:domena nie ale w wynikach pojawia sie z podpisem jako wynik uzupełniający. Więc można uznać że widzi zmiany tak szybko jak często odwiedzi Twoją stronę.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3...aj+w+Google&lr=

z tej domeny zrezygnowałem jakieś kilka miesięcy temu.

a żebyś niemiał wątpliwości że pokazuje się w wynikach

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=szook+...ny+sklepowe&lr=

Widziałem strony których kopia jest z przed roku.

hm, nie te systemy nie są aż takie złe, tylko wymaga to ludzi bardziej roztropnych.

Gdyby korzystała z nich zaufana grupa ludzi to taki system można naprawdę zrobić fachowo.

Np. cachowanie linków po wyświetleniu na danej podstronie przez okres 7 dni, wyliczanie ilości odsłon linku nie na bazie tylko indeksu w google i wielkości PR a także na bazie wizyt googlebota.

Np. zaliczenie podstrony zaindeksowanej dopiero po fakcie jak od czasu wyświetlania linków odwiedził ją GGBOT.

czyli

np.

jesteśmy w systemie.

Mamy w indeksie 20 tys podstron.

Linki się swiecą bez sensu - tzn to nie jest wyznacznik jakości.

Ale jesteśmy w systemie tydzień googlebot zreindeksował nam 5 tys podstron - były tam linki i wtedy naliczane są PKT.

Ja wiem że wielu sobie nieda zaglądać i pobierać takich danych ale tylko tego typu rozwiązania moga wprowadzić jakąś kontrolę.

Zresztą stosuje swoj wewn. system wymiany na zasadzie cachowania i wyliczania ratio względem odwiedzin bota i indeksu i sprawdza się doskonale przy czym odświeżany jest co 7 dni.

Tak więc nowy user - inaczej moja nowa domena musi zapracować na to aby linki do niej się wyświetlały i nie tym że będzie miała 30 tys podstron, tylko tymile podstron zostanie zreindeksowanych w przedziale 7 dni.

Na tej bazie obliczam ratio linku i działa, dzięki cachowaniu linków nie są one także aż tak dynamiczne i mam dokładną kontrolę ile linków zostało zaindeksowanych przez google a nie tylko ile było odsłon linku jak w wypadku systemów wymiany które są obecnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności