Skocz do zawartości

Spolszczenie freeglobes

mischal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
problem jest ze znakami polskimi w szukajce^^ i tagach :/

Rzeczywiście.

Można to jakoś naprawić?

Zmieniłem we wszystkich plikach fr-fr na pl-pl, iso-8859-1 na utf-8 i nic.

Tak przy okazji, czy można w jakiś sposób zaimportować listę kategorii i podkategorii?

Czy trzeba to ręcznie wszystko pisać?

Pozdro!

problem jest ze znakami polskimi w szukajce^^ i tagach :/

Rzeczywiście.

Można to jakoś naprawić?

Zmieniłem we wszystkich plikach fr-fr na pl-pl, iso-8859-1 na utf-8 i nic.

Tak przy okazji, czy można w jakiś sposób zaimportować listę kategorii i podkategorii?

Czy trzeba to ręcznie wszystko pisać?

Pozdro!

Dobra, sprawa jest prosta.

Wystarczy podane przezemnie wcześniej pliki wsadzić do grzegzolki i dac na iso-8859-2

w podanej wczesniej sciezce /conf/config.php zmienic na iso-8859-2 a nie utf-8 i wszystko dziala!

ok ;) spróbuje później ;) dzięki

jednak mi to już nie pójdzie :/ ... bo tak musiałbym każdy wpis zmienić na iso :F

ale przy następnym katalogu czemu nie ;)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

• 2 tygodnie później...

Gdyby ktoś chciał zainstalować od początku do końca bez problemu FreeGlobes po polsku to linki do pobrania zamieściłem na stronce:

FreeGlobes - polska wersja

Widzę, że nie tylko ja miałem problemy ze skryptem FreeGlobes. W poszukiwaniu informacji natrafiłem na to forum i ten wątek, a ponieważ cały czas nie mogłem sobie poradzić z polskimi krzakami, no to się wkurzyłem (że tak delikatnie powiem) no i straciłem na to dwa dni i rozgryzłem ten dziadowski francuski skrypt :) ... ale w końcu są wakacje i czasu nie brakuje.

Stronka zrobiona na szybko, ale zawiera to co potrzeba: pełne wersje instalacyjne skrypt po polsku z obsługą polskich znaków (UTF-8 - baza, pliki, i inne). Są tam trzy wersje:

- czysta instalacja,

- instalacja z listą kategorii oraz

- instalacja z listą kategorii i podkategorii (robiłem dla siebie, więc co mi tam... bierzcie i korzystajcie :))

Gdyby ktoś potrzebował tylko pliki zmodyfikowane do polskiej wersji, to też jest link do paczki - można pobrać oryginalny skrypt i zaktualizować do polskiej wersji.

Jakby ktoś znalazł błąd to piszcie, ale myślę, że jest OK.

Gdyby ktoś chciał zainstalować od początku do końca bez problemu FreeGlobes po polsku to linki do pobrania zamieściłem na stronce:

FreeGlobes - polska wersja

Widzę, że nie tylko ja miałem problemy ze skryptem FreeGlobes. W poszukiwaniu informacji natrafiłem na to forum i ten wątek, a ponieważ cały czas nie mogłem sobie poradzić z polskimi krzakami, no to się wkurzyłem (że tak delikatnie powiem) no i straciłem na to dwa dni i rozgryzłem ten dziadowski francuski skrypt :) ... ale w końcu są wakacje i czasu nie brakuje.

Stronka zrobiona na szybko, ale zawiera to co potrzeba: pełne wersje instalacyjne skrypt po polsku z obsługą polskich znaków (UTF-8 - baza, pliki, i inne). Są tam trzy wersje:

- czysta instalacja,

- instalacja z listą kategorii oraz

- instalacja z listą kategorii i podkategorii (robiłem dla siebie, więc co mi tam... bierzcie i korzystajcie :))

Gdyby ktoś potrzebował tylko pliki zmodyfikowane do polskiej wersji, to też jest link do paczki - można pobrać oryginalny skrypt i zaktualizować do polskiej wersji.

Jakby ktoś znalazł błąd to piszcie, ale myślę, że jest OK.

Guster,

Postarałeś się na sławę, ale niestety nie skończyłeś z tym durnym francuskim skryptem.

Pozostaje Ci rozpracować krzaki w wynikach szukajki.

Spróbuj wyszukać żźćńłóęąś

Będą same znaki zapytania.

Z tego co pamiętam to w słowach kluczowych będzie to samo.

Niestety skrypt pozostaje niedorobiony, i już nie wspomnę że rewrighturl nie przepisuje polskich krzaków. (nad tym akurat już spędziłem trochę czasu)

Pozostaje Ci rozpracować krzaki w wynikach szukajki.

Spróbuj wyszukać żźćńłóęąś

Rzeczywiście... tego nie zauważyłem :unsure: Zaraz sprawdzę co da się zrobić.

Niestety skrypt pozostaje niedorobiony, i już nie wspomnę że rewrighturl nie przepisuje polskich krzaków. (nad tym akurat już spędziłem trochę czasu)

Ogólnie to nie chciałem za bardzo ingerować w kod skryptu, bo przy nowszych wersjach znowu będzie problem. Niestety jednak kodowanie jest na stałe wstawione w wielu miejscach skryptu i to powoduje, że trzeba je zmieniać w każdym pliku. Ale... spoko, damy radę :shout:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności