Skocz do zawartości

Spolszczenie freeglobes

mischal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mam jakiś dziwny problem. Wgrałem paczke instalacyjną z polskim jezykiem i teraz mam coś takiego w menu głównym:

* Home * Najlepiej oceniane * Najpopularniejsze * Kategorie * Słowa kluczowe * Nowe strony * Proposer un site *Recherche

Proposer un site - powinno być Dodaj strone

Recherche - szukaj

nigdzie nie moge tego znaleźć prosze o pomoc jak to zmienić

mam jakiś dziwny problem. Wgrałem paczke instalacyjną z polskim jezykiem i teraz mam coś takiego w menu głównym:

* Home * Najlepiej oceniane * Najpopularniejsze * Kategorie * Słowa kluczowe * Nowe strony * Proposer un site *Recherche

Recherche - szukaj

to zmieniasz w plikach templatki, nie pamiętam w których dokładnie.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Recherche - szukaj

Przeszukaj dokładnie wszystkie pliki jakimś edytorem tekstowym typu Notepad++ i na pewno znajdziesz. Sam ostatnio to zmieniałem.

Najczęściej jest to w pliku header szablonu strony.

PS. Tak jak napisał kolega wyżej, polecam Notepad++ do przeszukiwania szablonów w poszukiwaniu tekstu. W Freeglobes dużo jeszcze się namęczysz z szukaniem po plikach jakiś francuskich słówek.

...

Najczęściej jest to w pliku header szablonu strony.

PS. Tak jak napisał kolega wyżej, polecam Notepad++ do przeszukiwania szablonów w poszukiwaniu tekstu. W Freeglobes dużo jeszcze się namęczysz z szukaniem po plikach jakiś francuskich słówek.

dokładnie znalazłem to w pliczku header. Wielkie dzieki!;):)

zauwazyłem jeszcze że źle zlicza RankPAge. Strona która dodałem na próbe ma PR2 przy czym w katalogu jak dodam ma PR0. W opcjach właczyłem PR

• 1 miesiąc temu...

Szukam podpowiedzi, gdzie mogę znaleźć funkcję odpowiedzialną za mod-rewrite... by polskich znaków nie zamieniało na "-" a byłby to język polskawy?

EDIT.

Już mam: class.rewriteengine.php

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 4 miesiące temu...

ja wlasnie sie zabieram za stawianie kataloga i mialbym prosbę, czy moglby ktos tutaj napisac w jednym poscie, w ktorych plikach trzeba pozamieniac (moge to sobie zrobic recznie, troche znam francuski :D)

ale naprawde bylbym zobowiazany, gdyby ktos mi ulatwil prace

I podstawowa kwestia - zmieniac w en/fr czy utworzyc nowy plik pl?

wgralem to spolszczenie z polskiej strony

ale : 1) juz widze, ze zamienia polskie znaki w szukajce

• 2 miesiące temu...

Czy może ktoś wrzucić spolszczenia na jakiś serwer? Żaden z linków nie działa.

Ewentualnie proszę o informację, które pliki należy przetłumaczyć oraz w którym pliku należy zmienić kodowanie aby wyświetlały się polskie znaki.

Czy może ktoś wrzucić spolszczenia na jakiś serwer? Żaden z linków nie działa.

Ewentualnie proszę o informację, które pliki należy przetłumaczyć oraz w którym pliku należy zmienić kodowanie aby wyświetlały się polskie znaki.

Kodowanie zmienisz w conf/config.php

Linia 37:

$default['encoding'] = 'ISO-8859-1';

Spolszczenie: https://avreo.pl/spolszczenie-utf.rar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności