Skocz do zawartości

Spolszczenie freeglobes

mischal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Odnowię wątek :)

Czy może ktoś przesłać działającą i spolszczoną wersję freeglobes?

Od 2 dni próbuję postawić ten katalog, przećwiczyłem już chyba wszystkie możliwości konfiguracyjne i z utf i z iso. Grzegrzółka jest czerwona a serwis jak nie działa, tak nie działa. Albo mam krzaki w szukajce, albo wysypuje się rss. Albo co dziwne, nie ładuje się poprawnie pierwsza strona :P tak jak na www.seo.ivco.pl (może ktoś wie dlaczego?).

Będę wdzięczny za pomoc.

Odnowię wątek :)

Czy może ktoś przesłać działającą i spolszczoną wersję freeglobes?

Od 2 dni próbuję postawić ten katalog, przećwiczyłem już chyba wszystkie możliwości konfiguracyjne i z utf i z iso. Grzegrzółka jest czerwona a serwis jak nie działa, tak nie działa. Albo mam krzaki w szukajce, albo wysypuje się rss. Albo co dziwne, nie ładuje się poprawnie pierwsza strona :) tak jak na www.seo.ivco.pl (może ktoś wie dlaczego?).

Będę wdzięczny za pomoc.

Siema możesz zajrzeć tutaj forum freeglobes lada dzień ruszy forum także służę pomocą :P

Siema możesz zajrzeć tutaj forum freeglobes lada dzień ruszy forum także służę pomocą :)

Z pewnością zajrzę później, bo na razie widzę, że dopiero świeżo postawione :)

Jeżeli chcesz pomóc, to proszę o informację dlaczego wywala się pierwsza strona w katalogu podanym przeze mnie.

Lub będę wdzięczny za przetestowaną wersję polską :P

Odwdzięczę się :)

No, chłopaki, rządzicie :D Wreszcie - miejmy nadzieję - coś sensownego zebranego w jednym miejscu. Powodzenia i wytrwałości w rozwijaniu projektu!

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

• 4 miesiące temu...

Wiem że temat stary ale wiem w jaki sposób całkowicie spolszczyć skrypt freeglobes :

1. Przechodzimy do pliku config.php i ustawiamy kodowanie na UTF-8

2. Przechodzimy do folderu class/database/driver/ tam znajdujemy plik class.mysql.php otwieramy go i dodajemy jedną linijkę zaraz po połączeniu :

function MysqlDatabase($user, $pwd , $alias='', $dbname, $db_prefix = '')
{
	$this->error = '';
	$this->con_id = mysql_connect($alias, $user, $pwd) or die(mysql_error());
	mysql_query("SET NAMES 'latin2'"); //  <---------------------- TA LINIJKA

3. Dodajemy w katalogu language nowy folder polish, dodajemy tam pliki z pliku english, tak samo robimy w każdej wtyczce w folderze plugins ( żeby były dobrze wyświetlane ). Teraz każdy plik językowy (admin.php main.php itp. ) edytujemy dowolnie pamiętając o zmianie kodowania na UTF-8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności