Skocz do zawartości

Długie wyrażenie regularne

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę podmienić w tekście niektóre występujące w nim wyrazy używając metody replace z obiektu String (javascript), robię tak:

text.replace(/(wyraz1|wyraz2|wyraz3)/g,"znalazłem wyraz $1");

i wszystko dziala cacy ale:

chce aby wyrazów "wyrazX" bylo kilkadziesiąt a może i kilkaset, czy może ktoś testował coś takiego a może ma pomysł jakiś lepszy (czyt: bardziej wydajny niż 'replace')?

PS. ze wstępnych testów wynika, że wyrażenia regularne działają OK ale nie wiem ... może można zrobić to jakoś cwaniej.

Ja podobne rozwiązanie oparłem o bazę, okazało się dużo szybsze nie operacje na całym tekście i tablicach. Zapytanie zwraca już to co chce, wiem że nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale w moim wypadku najszybsze i działa :D

"Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji."

Baza chyba odpada, bo chodzi mi o to żeby analizować stronę www w przeglądarce i podmieniać niektóre z wyrażeń na stronie.

Skrypt dodawany byłby do strony i sam sobie analizował jej zawartość - interesujące hasła podmieniając na 'swoją wersję'.

Coś jak skrypcik, który wyświetla miniatury stron jeśli w tekście dokumentu znajdzie link (nie mogę namierzyć tego skryptu ale na pewno każdy go już widział). Z tym, że u mnie problem problem jest bardziej skomplikowany (jeśli chodzi o wyszukiwanie) bo nie wystarczy znaleźć linków ale różne słowa kluczowe, które mnie interesują (a może ich być kilkaset)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności