Skocz do zawartości

Czy reklama adkontekst może z adsense?

pawelx1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

chciałym się od Was dowiedzieć, czy jest możliwość jednoczesne wyświetlanie reklam adkontekst razem z reklamami adsense i odwrotnie?

Czy takie coś nie narusza regulaminu, bądź też należy to gdzieś zgłosić? Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

PS. Znalazłem temat na forum, na którym jest jasno napisane:

- adkontekst nie widzi problemów z adsense

- adsense widzi problem z adkontekst, czyli NIE MOGĄ BYĆ WYŚWIETLANE JEDNOCZEŚNIE

• 1 miesiąc temu...

Witam,

mógłbym się podłączyć do pytania, choć w ostatnich dniach widziałem reklamę Adkontekst na jednej stronie z Adsense.

Przejrzałem cały regulamin Adkontekst i nie znalazłem niczego o zakazie emisji innych reklam tego typu.

Wygląda więc na to, że i Adsense przeżyje obecność Adkontekst. Inaczej raczej duży portal na którym widziałem reklamy nie ryzykowałby wdrażania dwóch konkurencyjnych systemów.

Ze strony Adsense byłby to ładny ukłon w stronę posiadaczy stron www, jak i dla reklamodawców zwiększający pole do emisji reklam.

Regulamin AdSense od tego czasu się nie zmienił i nadal zabronione jest wyświetlanie reklam innych sieci na stronie podczas emisji reklam adsense. Portal, na którym obok adSense są reklamy adKontekst ryzykuje banem lub ostrzeżeniem.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Z tego co pamiętam to w regulaminie AdSense jest napisane iż wyświetlanie innych reklam jest dozwolone jeśli reklamy się odróżniają od siebie. Jak to interpretować to już nie do końca wiem, ale na logikę myślę że chodzi np o kolorystykę.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

Z tego co pamiętam to w regulaminie AdSense jest napisane iż wyświetlanie innych reklam jest dozwolone jeśli reklamy się odróżniają od siebie. Jak to interpretować to już nie do końca wiem, ale na logikę myślę że chodzi np o kolorystykę.

wydawałoby się sensowne. W gruncie rzeczy odwiedzajacy strone www nie wie zwykle co to Adsense a co Adkontekst.

A i tak reklamy Adsense maja jakiś swój specyficzny wyglad. Jesli tylko ktoś nie zamieszcza tych samych form na jednej stronie w identycznych kolorach to powinno przejść.

Patrz podane przeze mnie Gazeta Prawna. Gołym okiem widać, ze to coś innego. W dodatku jedno w pionie, jedno w poziomie. Jedno na dole jedno na górze. Trudno uznać, że to jedno i to samo.

z tego co mi wiadomo , to można , a inna sprawa ze te taki duże portale to one sobie chyba ustalają indywidualne warunki

nie sądze aby Adsense uznawało GP za duży portal i dawało komuś fory. Uznali widać, że konkurencja im nie grozi a wrecz przeciwnie, i stawianie sprawy na ostrzu noża spowodować, ze jeszcze klient wylaczy Adsense i przejdzie na Adkontekst. Zwłaszcza, w dobie ostatnich info o spadajacych spadkach za klik w Adsense. Warunkiem jest tylko wspomniane tylko aby zróżnicować możliwie obie formy reklam i nie próbowac podszywać sie pod Adsense robiac identyczne boksy innych sieci.

W ostatecznosc GP ryzykuje bo uznaje, że ban jest malo prawdopodobny, a zawsze chyba wpierw przychodzi monit o zaprzestaniu takich czy innych działań. Ryzyko mało a zyski podwójne.

Tak to chyba wygląda. Amerykanie choc wciaż maja wiekszosc rynku nie są ślepi i widzą ze Polacy tworza nowe systemy aby ich podgryźć.

W regulaminie Adsense cały czas jest zdanie:

Uczestnik zobowiązuje się nie wyświetlać na tej samej stronie internetowej, w związku z którą wyświetlana jest jakakolwiek Jednostka Reklamowa, Reklama, Link, Pole Wyszukiwania lub Przycisk Przekierowujący ("Strona Usługowa"), jakichkolwiek reklam lub treści, które mogłyby zostać zasadnie pomylone przez użytkowników Witryny (Witryn) Uczestnika z reklamą Google lub mogłyby zostać w inny sposób skojarzone z Google.

Daje to duże pole manewru, bo reklamy AdSense i Adkontekst (i innych sieci reklamowych, które oferują reklamy tekstowe) wyglądają bardzo podobnie. A z drugiej strony reklamy Adkontekst są oznakowane metkami z nazwą "Adkontekst", więc pomylić się można tylko jak się bardzo chce.

Abstrahując od regulaminu Google i tak w praktyce pozwala używanie konkurencyjnych systemów. Czasy, w których karali za konkurencję już się skończyły.

WP Desk - Wtyczki do WooCommerce

• 3 lata później...
  • 4 miesiące temu...

Zrób sobie rotacje jednostek reklamowych.

Wyświetlaj naprzemiennie AdSense z Adkontekstem we wszystkich jednostkach reklamowych podczas odsłony.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności