Skocz do zawartości

Ocenianie pozycjonerow

ChrisPL

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie klienta interesuje pozycja a nie skąd ma linki czy od Kryśki czy od Baśki, jeżeli jest w TOP3 to wszyscy są szczęśliwi

A widzisz, nie do konca. Mnie osobiscie interesuje, czy ktos mnie pozycjonuje na katalogach tematycznych, czy pod kategoria "zachodniopomorskie uslugi lekarskie". Moze jestem zbyt uczciwy, ale ufam, ze da sie osiagnac cel szlachetniej wyzszym nakladem pracy i nie robieniem spamu wszedzie.

Co do innych wypowiedzi - nie uwazacie, ze fakt posiadania umowy by wystarczyl do wyeliminowania podszywania sie? I - prosta sprawa - albo sie ktos wywiazal z umowy, albo mierzyl sily ponad umiejetnosci.

Prawnie nie widze przeszkod, by pisac, czy ktos sie wywiazal z podpisanej umowy, chyba, ze zastrzeze umowe jako poufna (a takiej nikt nie podpisze).

Prawnie nie widze przeszkod, by pisac, czy ktos sie wywiazal z podpisanej umowy, chyba, ze zastrzeze umowe jako poufna (a takiej nikt nie podpisze).

wszyscy nasi klienci podpisują klauzule o poufności, niektórzy sami tego wymagają jako podstawowy warunek

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A widzisz, nie do konca. Mnie osobiscie interesuje, czy ktos mnie pozycjonuje na katalogach tematycznych, czy pod kategoria "zachodniopomorskie uslugi lekarskie". Moze jestem zbyt uczciwy, ale ufam, ze da sie osiagnac cel szlachetniej wyzszym nakladem pracy i nie robieniem spamu wszedzie.

Tak mi się przypomniało, jak musiałem klientowi tłumaczyć, gdy znalazł artykuł o swojej firmie w takim "tworze" jak "Wypas owiec w bieszczadach" :)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Tak mi się przypomniało, jak musiałem klientowi tłumaczyć, gdy znalazł artykuł o swojej firmie w takim "tworze" jak "Wypas owiec w bieszczadach" :)

LOL :) Właśnie o tym mówię.

Ale umowy nie możesz ujawnić, a klauzula dotyczy umowy.

Warunków umowy się nie ujawnia najwyżej, a nie samego faktu jej zawarcia... Porządny pozycjoner by się nie bał takiego systemu wg mnie - jeszcze by na nim skorzystał.

Nawet mi się marzy takie pozycjonowanie high-quality, czyli z użyciem dobrych serwisów. Konkretnie: poczytne serwisy dobrej klasy (czyli żadne katalogi, precle i inne bzdety) wynajmują miejsce dla pozycjonerów i to pozycjonerzy mając takie legalne i etyczne możliwości, pozycjonują strony dla swoich klientów. Dobrze to założenie spełnia np. https://linklift.pl (albo kupno linków na allegro), chociaż nie ma tam miejsca dla pozycjonera jako pośrednika.

Osobiście bym zapłacił nawet 2x więcej za takie etyczne pozycjonowanie, gdzie nie muszę się obawiać usunięcia z Google, albo mieć nieczyste sumienie. To odnośnie tego, czym by dla mnie było white-seo.

Nie jestem pozycjonerem, ale uważam że jeśli chcesz tak to zlecić to lepiej zapłać za kampanie adwords google, bo tak naprawdę każda technika wpłynięcia na wyniki w google jest według goole zła( jeśli kupujesz linki w dobrych serwisach, to i tak kupujesz linki, co google potępia). To o czym ty piszesz to powinny robić agencje PR, które starają się łapać notki, artykuły itp wzmianki na poczytnych serwisach, nie zaś pozycjoner którego zadanie jest typowo technicznym zajęciem( i jak na razie na długo tak zostanie ).

Osobiście bym zapłacił nawet 2x więcej za takie etyczne pozycjonowanie, gdzie nie muszę się obawiać usunięcia z Google, albo mieć nieczyste sumienie. To odnośnie tego, czym by dla mnie było white-seo.

spokojnie możemy sie podjąć , tylko suma nie x 2 a razy 20 bedzie uwzględniała prawa autorskie do zaplecza ;)

przybliżone ceny za coś takiego sam tekst https://www.websukces.net/seo-copywriting :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie jestem pozycjonerem, ale uważam że jeśli chcesz tak to zlecić to lepiej zapłać za kampanie adwords google, bo tak naprawdę każda technika wpłynięcia na wyniki w google jest według goole zła( jeśli kupujesz linki w dobrych serwisach, to i tak kupujesz linki, co google potępia). To o czym ty piszesz to powinny robić agencje PR, które starają się łapać notki, artykuły itp wzmianki na poczytnych serwisach, nie zaś pozycjoner którego zadanie jest typowo technicznym zajęciem( i jak na razie na długo tak zostanie ).

Google nie potępia jednak (bo i by raczej nie mogło) wykupywania po prostu reklam na stronach, a ja pisze, ze wlasnie dzieki nim mozna by przeprowadzac etyczne pozycjonowanie. Adwords to tez kupno reklam, tylko w inny sposob to wplywa na wyniki wyszukiwania.

@Beerbant:

Nie chodzi mi o arty sponsorowane tylko, bo pozycjonowanie contentem to juz jest nie tyle pozycjonowanie co po prostu dodawanie tresci do serwisu (wiem, ze mozna taki art wrzucic na portal jakis, ale to wciaz content jakiegos serwisu, a nie technika pozycjonerska imho).

mi też nie chodziło o arty sponsorowane tylko o zobrazowanie kosztów stworzenia "wartościowego" zaplecza w kontekście spokojnego snu ;)

Witam,

Chyba nie tylko ja mialem taka sytuacje - zaufalem, ze ktos mi wypozycjonuje strone, czekalem na efekty miesiacami, a tu jakies zalosne kilka BL yahoo pokazuje, do tego black-seo.

Szlag trafia, jak nie mozna zrewidowac danej firmy.

Moze wiec by dodac dzial z rekomendacjami?

Ja bym się zastanowił, czy rzeczywiście dobrze szukasz... Pewnie posypią się zaraz na mnie gromy, ale coś takiego jak firma/człowiek zajmujący sie tylko pozycjonowaniem nie istnieje (chyba że właśnie ma miejsce spamowanie for, stawianie śmietników pod SWL itd). Poszukaj raczej agencji reklamowej, w której znajduje się dział d/s pozycjonowania, które jest połączone z reklamą internetową i PR firm, a wszystko jest właśnie także robione pod SEO - ale nie wyłącznie.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności