Skocz do zawartości

Czy zalożyć nową domene (na starej filtr)

niezly_kr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Miałem spore problemy ze stronami (lekki duplikat i linki), strony poprawiłem, google na nowo zaindeksowało je ale nie idzie je znaleźć na żadne słowo kluczowe w google.

Domeny mam na ovh.org, więc zastanawiam się czy nie będzie lepiej i szybciej założyć nowe domeny, przekopiować strony na serwer i zgłosić do google niż czekać na cud aż google usunie filtr (jeśli to filtr).

Jak to ma sens to czy stare mam usunąć i czy to wystarczy by google nie potraktowało ich jako duplikat ?

Poradźcie coś proszę.....

najlepiej założyć nową domenę, przenieść zawartość strony na nową domenę a na starej zrobić przekierowanie..... tak ?
Zastanowić się dlaczego domena dostała bana i starać się tego unikać. Jak boisz się duplikatu to zmień trochę zawartość strony.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zastanowić się dlaczego domena dostała bana i starać się tego unikać. Jak boisz się duplikatu to zmień trochę zawartość strony.
Dokładnie tak :)

Nie jestem w stanie pojąć czemu ciągle się przenosi stronę z jednej domeny na drugą :) Tak jak w przypadku filtra można być wylosowanym w googlelotku i nie ma żadnych podstaw, żeby sobie na filtr zasłużyć to w przypadku bana już podstawy są - rzucająca się w oczy niezgodność z regulaminem wyszukiwarki :(

Przenosząc wszystko na nową domenę bez zmiany strony można czekać na kolejnego bana i planować nazwę nowej domeny ;)

Polecam sprawdzić co było nie tak ze stroną (tak rzetelnie) zoptymalizować stronę pod dane hasła, może zgłosić o ponowne rozpatrzenie do google i poczekać (w cierpliwość trzeba się uzbroić przy tej profesji). Jeżeli to nic nie da wtedy stosować przekierowanie na nową domenę, ale nie wcześniej (bo problemy mogą wrócić) :)

A tak na przyszłość: LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ NIŻ LECZYĆ (stare mądre powiedzonko, ale pasuje do wszystkiego) :)

Pozdrawiam ;)

W sumie można powiedzieć że były małe podstawy do bana, jednak dość nieświadomie. Dostałem chyba filtr a potem bana. Poprawiłem to i zgłosiłem ponownie. Po paru dniach zaindeksowało stronkę ale filtr tak jakby został. Od nowego zaindeksowania upłynęło ok 1-2 tyg. Może jeszcze poczekać ?

Tylko wiecie jak to jest, po części kasa ucieka przez to.....

Strony, które miały bana są (z tego co czytałem) trochę restrykcyjnej traktowane :)

Mimo wszystko warto prześledzić dlaczego miała bana i czemu jest teraz w filtrze :)

Więcej stracisz jeżeli strona z filtra wyjdzie a po miesiącu znowu w filtr wpadnie :)

Pozdrawiam :)

Ban, filtr był albo przez linki ale co raczej bardziej pewne przez to że zrobiłem mały duplikat. Mówiąc precyzyjniej pewna strona dotyczyła naprawy AGD oraz telefonów. Chciałem to rozdzielić i powstała nowa dodatkowa strona tylko z naprawą telefonów. Więc połowa tekstu dotycząca telefonów została skopiowana do nowej strony. I wygląda na to że dosłownie parę zdań identycznych wystarczyło by tak się stało. W każdym razie zlikwidowałem tą nową stronkę i zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia. Chyba pomogło bo 18 listopada wskoczyła ładnie w index. Ale co z tego jak nie mam jej na żadnej pozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności