Skocz do zawartości

[startup] Gomze.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Moim zdaniem na stronie głównej brakuje:

1. ostatnio zalogowanych userów

2. ostatnio dodanych userów

3. ostatnio dodanego komentarza

4. licznika userów (chociaż poniżej 80 osób to słabo)

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

• 3 tygodnie później...

Chyba się mówi "na dworze", a nie "na dworzu". Bodajże zwrot ten wziął się od dworu - wyjście na dwór. Bo kiedyś przed pałacem chyba był dwór, czy jakoś tak.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Jak każdy serwis internetowy musi mieć kluczową funkcjonalność która działa.

.. i chociaż Twój serwis wydaje się ciekawy to wg mnie nie nie ma podstawowej funkcjonalności. Czegoś co odróżnia go od innych. Może opcja dodawania zdjęć coś by zmieniła?

.. bo w takiej postaci również dobrze mógłbym w gazecie z ogłoszeniami napisać

"poszukuję osoby którą widziałem w niedzielę w supermarkecie" podając adres i godzinę + ewentualne znaki szczególne.

Aby funkcjonalność się pojawiła musi być element scalający. Nasza klasa jest tym samym co Ty próbujesz zrobić tylko ma element scalający "szkoła" do której każdy uczęszczał i pamięta jej adres nazwę itp.

PS: zabawny jest opis opcji "na dworzu" :) zapewne wynika to z regionalizacji (czyt. lokalizacji) serwisu ?

Pierwsze ogłoszenie i #70 ;) Wyglda trochę jak precel / katalog ;) Jakaś mapka by się przydała obok zdjęcia, czy fotka, profil, zainteresowania, galeria, cokolwiek co przykuje uwagę w końcu po coś jest to łeb 2.0 :) Niestety wieje "nudą". Numer, tekst, tag i tak razy 50 w każdym województwie a mamy rok 2009. Największy nerd nie wytrzyma nerwowo i nie przeczyta więcej niż 5 takich ogłoszeń - co dopiero target. Grafika na www i webserwisy to podobno standard ;)

Ogólnie to nazwa strony z niczym mi się nie kojarzy, nawet formularz rejestracji wygląda jak robiony na szybko i "na odwal". Olbrzymie kategorie... to nic ciekawego na prawdę choćby nie wiem jak ładne były te ikonki - jeśli wejdę tam jeszcze raz i je zobaczę po raz 5 to zasnę :) W porównaniu z loveago to niestety wypada bardzo kiepsko.

Domena też niestety nie ta... byłem 5 minut temu, już nie pamiętam nazwy. LoveAgo i favikonka... to są właśnie te małe rzeczy które sprawiają, że na witrynie przyjemnie się przebywa i że z czymś się ona kojarzy / zapada w pamięć. Zobacz sobie tam zresztą jak taki serwis można ciekawie rozwiązać bo w takiej formie to nic innego oprócz tematycznego precla z tego nie będzie.

... i chociaż Twój serwis wydaje się ciekawy to wg mnie nie nie ma podstawowej funkcjonalności

Podzielam opinię. Można byłoby zacząć chociaż od tej bidnej fotki (o profilach z prawdziwego zdarzenia nie wspominając). Wszędzie pełno małych niedociągnięć, to się rzuca w oczy i przeszkadza. Po wejściu na stronie jedyne co można tam zrobić to podziwiać całkiem niezłe ikonki działów...

Można by wzorować się na LA i zrobić to lepiej. Moim zdaniem serwis do zrobienia od nowa z zaznaczeniem tego, że lepiej przed rozpoczęciem prac siąść tydzień-dwa i pomyśleć nad funkcjonalnością, zobaczyć inne takie serwisy, inne społecznościówki, etc.

Uaa...

Podjąłeś się trudnego zadania. Na pewno nie będzie łatwo zrobić z tego wielkiego portalu.

Może ludzie będą dodawać "ogłoszenia", lecz skąd np. ja będę wiedział, że ktoś mnie szuka na takim portalu ?

Musisz mieć ciekawe możliwości, aby ludzie się rejestrowali i coś robili.

Mimo wszystko życzę powodzenia :)

Podjąłeś się trudnego zadania.

Dzisiaj niestety wypromowanie czegokolwiek w sieci to trudne zadanie. Serwisu społecznościowego tym bardziej bo konkurencja jest ogromna i na rynku od dawna dostępne są bardzo rozbudowane rozwiązania.

Najlepiej połączyć siły. Portal społecznościowy to nie jest temat dla kilku osób do zrobienia w miesiąc. Dużo w sieci takich projektów "portali społecznościowych" (niestety pod względem wykonania spóźnionych jakieś 5-15 lat) na których siedzi parę osób (znajomych autora). To już nie lata 90'te. Moim zdaniem jedynie projekt realizowany w większej grupie specjalistów ma dzisiaj szansę się wybić (tzn. być na poziomie który można zacząć promować, bo jeśli portal jest do tyłu to nawet najlepsza promocja nic nie da).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności