Skocz do zawartości

[Na dnie] Załatwiony przez telekomunikację

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

z tpsa mozna jeszcze coś załatwić jak masz numer to dzwon na biznesową błękitną linie jak byś miał DSL od nich a nie neo to załatwiają wszystko od ręki.

Oficjalnie tpsa nie położy nawet metra nowego kabla taka jest ich polityka.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 2 tygodnie później...

Nie radźcie komuś w stylu: "stawiaj maszt i ciesz się wifi"

Jeśli chodzi o wifi masz 2 wyjścia. Albo poprostu załapac się na jakąś sieć osiedlową.... ale to kot w worku bo moga być większe wałki niż z tp.... tacy amatorzy się zdarzają... od tych sieci że szkoda gadać...

Ale możesz najpierw sprawdzić jak działa....

Druga opcja to jak chcesz mieć mur-beton to bierzesz jakiegoś znajomego co ma neo czy netie czy co tam i jak za murem to po kablu a jak się "widzicie" no to 2 antetnki i rzeszta sprzętu sieciowego i niema bata...

Nie trać czasu... W biznesie taka sytuacja spotka Cię nie raz... mały wałek... na początek powiedziałbym że dobry... Sorki za moją wspaniałomyślność ale dasz rade...

@ Czacha rok gointernet (Orange) i rok Onet connect. Pomijajac problemy z uploadem przez gprs, kazdy program laczacy sie z netem, wymagal tunelowania, a nie kazdy program da sie uruchomic przez zmiane proxy. Jedno ip przypada na setki/tysiace uzytkownikow, wiec gdy jeden ma bana na stronce xy, maja go i pozostali. Ze o warunkach atmosferycznych nie wspomne, bo deszcz/snieg = net kaput

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Qbexus .. hehehe Damy rade.. Poprostu chodziło o to, ze miałem PLAN A, który był dopracowany.. ale bez internetu niestety nie mogl wejsc w zycie, nie zabieralem sie za wymyslanie planu B, poniewaz TP ciagle dawalo mi terminy wiec mowilem sobie "poczekam". Nie dało Rady więc z biegiem czasu zaczolem wprowadzac PLAN B.

Ogólnie co do mojej sytuacji.. to wyglada to tak. Mam juz neostradę.

.. choć :)

Pewnie dalej mają informacje, że w moim przypadku nie da rady podłączyć! Ot taka makabra w TP informacjach. Mam nadzieje, że na fakturce też przyjdzie, że nie mam neostrady ;-)

Ogólnie katastrofa z tą tp. Koło kwietnia będę otwierał nową "drugą" siedzibę o ile plany w choć 30% potoczą się pomyślnie i będę szukał miejsca gdzie jest UPC... mają wrecz cudną ofertę a w działaniu (testowałem) bez zastrzezen!

na pocieszenie powiem Ci ja na początku swojej działalności jechałem na WiFi z miasta - 3km odległości (jak nie więcej)

ich anteny były na kominie kotłowni ledwo je było widać z za drzew i budynków

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Powiem Ci tak: nie chcę Cię straszyć, ale moje przejścia z TP o jedną głupią rzecz, trwają od bodajże 1998 roku, za każdym razem dzwoniąc zaczynam od "od zeszłego wieku występuje awaria (...)". Ze względu na jakość usług straciłem na przestrzeni tego czasu bardzo ciężkie pieniądze (np. klienci dzwonią a ich rozłącza, tak od 10 lat - wygląda to poważnie? a udowodnij im to :tancze: ), a jestem skazany na nich ze względu na monopol na tym określonym terenie (więc: zmień operatora jak chcesz, tylko że nie masz na kogo).

Co można zrobić? W teorii: tylko dzwonić, dzwonić, dzwonić. A teraz pomyśl sobie logicznie. Kosztowało nas to 10 lat nerwów, a na przestrzeni całego tego czasu, może z 3, 5 razy obniżono nam abonament o jakieś grosze (nie wiem, 10? 30 zł?) i wydano kilkadziesiąt dyspozycji usunięcia awarii, do których nigdy nie doszło. I warto było się męczyć przez 10 lat, skoro za ten cały czas "zarobiłem" może 50 zł?

Odpuść sobie, są nie do zdarcia.

Tyle.

Pozdrawiam, J.

Doczytałem że masz ten sam problem, czyli drzewa, brak zasięgu i łączność radiową. Dobrze radzę. Zrezygnuj. 3 miesiące to dopiero początek drogi. Oszczędzisz 9 lat i 9 miesięcy nerwów. ;)

Pozdrawiam, J.

Ja też miałem problem z Neostradą. Mieszkam na wsi i swego czasu straciłem kupę nerwów z ich pomocą techniczną. Inne osoby które miały na wiosce Neo, zrezygnowały, a ja się nie poddałem. Zamiast dzwonić do TP setny raz przyjąłem inną taktykę. W okresie kiedy TP mocno się reklamowała w radiu, telewizji, gazetach i różnych portalach, ja napisałem prawdę o ich usługach w kilku artykułach. Na początku opublikowałem je w kilku serwisach (z kafejki) i zgarnąłem masę komentarzy ludzi, którzy też z TP mieli problemy. Następnie wysłałem artykuł do gazet lokalnej i FAKT. W FAKT art nie przeszedł. Tłumaczyli się, że akurat nie mają wolnego terminu na publikację, a prawda była taka że TP się u nich reklamowała. W gazecie lokalnej natomiast nie było problemu.

Po tym wszystkim tłumaczenia z tytułu braku możliwości technicznej zniknęły i Neostrada zaczęła działać bezproblemowo i działa do dziś bez żadnej awarii.

Z TP nie ma co się bawić. Z tego całego doświadczenia mogę powiedzieć, że pracownicy TP z którymi się kontaktowałem wykazali się totalnym brakiem profesjonalizmu, a każda rozmowa wyglądała na zasadzie - odwal się pan, ja robię swoje i spadam do domu.

https://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?g...=26&idx=912 wieszasz dwa po obu stronach na aluminiowej rurce tak aby sie widzialy i kilka km pociagnie :) zasilanie po lan wiec bezproblemowo zakladasz gdzie chcesz. Musisz tylko znalesc dawce lub kupic na kogos gdzie sie da i sobie przeciagnac. Zobacz jeszcze czy netia nie ma wimaxa w okolicy.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności