Skocz do zawartości

Filtr?

SEO_Artur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jeszcze nie tak dawno pisałem o zdjęciu filtra [KLIK] z tej strony [KLIK].

Domyślam się, iż filtr o którym wspominałem wcześniej był za SWL zainstalowane na w/w stronie.

Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że zerkam dzisiaj do wyszukiwarki i... no właśnie. Spadek na mniej więcej 4/6 stronę w Google.

SWL zainstalowany nie był, linkowane SWL również nie było.

W związku z czym co jest powodem dzisiejszego filtra, gdyż na 99% to właśnie on?

Pozdrawiam,

Artur

Dzisiejszego? Poczekaj 2-3 dni. Z drugiej strony jeżeli strona była zgodna z wytycznymi google to nie mamy szklanych kul, żeby wróżyć - zgłoś stronę do ponownego rozpatrzenia (ale po 2-3 dniach i upewnieniu się, że to filtr).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Ja znajduję się w podobnej sytuacji . Strona wyszła z fltra (filtr był na jedną fraze) ,a dokładnie wczoraj wieczorem z powrotem wróciła na 6 stronę . Pierwotnie strona po filtrze wróciła na pierwszą stronę i usadowiła się na 9 pozycji .a spadek jest dziwny dlatego że nie stosuje żadnych SWl ani żadnego automatycznego linkowania.

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Taki OT lekki, ale w wielu postach o filtrach za SWLe wypowiadały się doświadczone osoby (tak przynajmniej o sobie mówiły) twierdząc że filtry i bany są i zawsze były, i w żaden sposób nie można mówić że google zaostrzyło swoje działania, albo wiązać filtrów z SWLami itd.

Tylko skoro nic się nie zmieniło, to dlaczego na tym forum aż tak zaroiło się od postów o filtrach, że aż trzeba było nowy dział założyć ...

Srutututu znowuż wina SWLi filtry są były i będą a jak ktoś pisał gdzieś, stawiamy więcej stron mamy więcej filtrów. A inna bajka to że normalne strony czasami dostają, ale to nie wina SWLi bo mam takie i nawet nie widziały linka z systemu a co dopiero żeby na nich jakiś był

Witam.

Ponowne zgłoszenie zostało wysłane kilka dni temu, kilka godzin po tym jak napisałem w tym temacie.

Jedyne co zmieniałem po wcześniejszym zdjęciu filtra to:

- title

- zdjęte nofollow z linków w stopce

Przywróciłem poprzednie title oraz nadałem nofollow do wszystkich linków, jakie się znajdowały w stopce i wysłałem zgłoszenie.

Od dzisiejszego poranka strona wróciła na wszystkie pozycje w google.

Jeśli to był filtr, a mniemam że tak, to jego powodem było brak atrybutu nofollow w odnośnikach znajdujących się w stopce.

Pozdrawiam,

Artur

Witam.

Ponowne zgłoszenie zostało wysłane kilka dni temu, kilka godzin po tym jak napisałem w tym temacie.

Jedyne co zmieniałem po wcześniejszym zdjęciu filtra to:

- title

- zdjęte nofollow z linków w stopce

Przywróciłem poprzednie title oraz nadałem nofollow do wszystkich linków, jakie się znajdowały w stopce i wysłałem zgłoszenie.

Od dzisiejszego poranka strona wróciła na wszystkie pozycje w google.

Jeśli to był filtr, a mniemam że tak, to jego powodem było brak atrybutu nofollow w odnośnikach znajdujących się w stopce.

Pozdrawiam,

Artur

Jestes tego w 100% pewny, bo ja na 99% jestem pewny ze sie mylisz, skad masz pewnosc ze to wlasnie przez nofollow strona wrocila, a skad wiesz co by bylo jakbys tego nie zmienil ?

filtry sa od dawna, juz wam 1000 osob proboje powiedziec ze swl uzywa sie z glowa i nalezy nimi dopalac a nie pozycjonowac, czy wy tego nie zrozumiec ze za wszystko mozna dostac filtr, niech ktos odpali addera i dajcie w 1 dzien max linkow, tez dostaniecie filtra, dodajcie max wpisow do ksieg gosci - tez filtr itp itd ect.

nasuwa mi sie jedna mysl !!!

gdy powstaly swl_e mielismy strzal pokemonow a co za tym idzie nieumiejetnosc korzystania z tego narzedzia, co skutkuje filtrem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności