Skocz do zawartości

Hosting na raczkujące forum ;)

voximdo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam forum, które jest dopiero w początkującej fazie, zakupiłem serwer na webd.pl, gdyż kiedyś była to porządna firma, niestety teraz po miesiącu użytkowania jestem średnio zadowolony, na początku były jakieś problemy z bazami danych, w tej chwili ich serwer chyba padł (nie działa nawet ich strona), jak myślicie zostać narazie na webd czy przenieść się np. na kei.pl lub jakiś inny ? Będę wdzięczny za opinie :)

Forum oparte na SMF 1.1.7, statystyk nie ma co przedstawiać, bo forum dopiero co wystartowało (a raczej miało wystartować dzisiaj, niestety serwer u webd padł) więc użytkowników 0. Nie planuje jakiś super-drogich kampani reklamowych, więc przez te pierwsze kilka miesięcy użytkowników za dużo pewnie nie będzie.

100-150zł rocznie możesz wydać na hosting, nigdy nie wiadomo jak szybko może się rozrosnąć :)

Opinie ogólne masz na tym forum, wybierz parę firm i poszukaj dokładniejszych opinii, a jak coś to pytaj.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Zamierzam na hekko kupić pakiet EasyPack +, jak myślicie warto na niego przejść z webd, czy lepiej zostać na obecnym serwerze ? Nie ma tam jakiś częstych przeciążeń serwerów idt. ?

WSZYSTKO będzie lepsze od webd.pl :P

A połączenie SMF + hekko będzie Ci dobrze służyć :)

404.tf

Ja polecam na początek konto w cal.pl - naprawdę tanio jak na parametry, a zawsze można zmienić pakiet na wyższy, support który odpowiada całkiem szybko, dowolna ilość domen i baz, dość wysoki up-time i to co lubię - Direct Admin, wady - czasem (1-2/mieś) zdarza się ujrzeć info o przeciążonej bazie danych.

Nieco drożej, ale nadal tanio - blink.pl, bardzo dobre parametry i niezawodność, ale ograniczenia w liczbie podpiętych domen i baz danych.

Nie polecam natomiast: Linuxpl.com, cyberdusk.pl, easyisp.pl

Jak powyżej webd.pl nie polecam, odsyłam cię to netmarku, solidnie i tanio, nie mam z nimi żadnego problemu. :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=49871 - więcej opinii o netmarku

pozdrawiam

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

zakupiłem serwer na webd.pl, gdyż kiedyś była to porządna firma

Kiedy? :) To co u nich sprawnie działa, to dział handlowy.

Polecam Cal.pl - szybki, dobra obsługa tehcniczna, korzystna cena. Wspomniany Netmark ujdzie, ale z tych dwóch prędziej właśnie Cal.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ostatecznie zdecydowałem że wezmę albo prohost albo cal, ale na początek myślę że wezmę cal.pl i pakiet: ACE. Jeszcze takie pytanie do tych co mają tam wykupiony hosting, nie ma żadnych problemów, przerw, przeciążeń ?

Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności