Skocz do zawartości

Precele tematyczne = linki o 10 razy większej mocy

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaapelować do właścicieli preceli o tworzenie serwisów tego typu wyłącznie o jednej, ściśle określonej tematyce. Sami doskonale wiecie, że Google nie przepada za wielotematycznymi śmietniskami, a kocha strony tematyczne. Mój znajomy twierdzi, że przeprowadzał testy skuteczności i szacuje, że linki z preceli o pojedynczej tematyce mają nawet o 1 000% większą moc niż linki z takich samych preceli "o niczym". Nie chcę wnikać w dokładność tych szacunków, ale chyba nikogo nie trzeba uświadamiać, jak wielką siłę miałyby tematyczne bazy artykułów i jaki pożytek przyniosłyby ich właścicielom wykorzystane jako element zaplecza.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pomysł dobry - ja obecnie stawiam bardzo dużą ilość unikalnych artykularni (obecnie na subdomenach) - spis niebawem na moim blogu (tzn. blog niedługo powstanie). Dlaczego stawiam dużą ilość? Ponieważ wkurza mnie to, że praktycznie nie ma dobrych presli, a przecież tyle ich było. Podaj tematyki presli jakie większe grono interesowałyby. Oczywiście ludzie nie stworzą tematycznych presli do swojej tematyki, ponieważ nikt nie lubi wspierać konkurencji.

I tym postem nabiłem sobie numerek 1000 ^^

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

(...) Oczywiście ludzie nie stworzą tematycznych presli do swojej tematyki, ponieważ nikt nie lubi wspierać konkurencji.

Mimo wszystko, to konkurencja będzie dodawać tematyczne artykuły, rozbudowując w ten sposób i dodając potęgi naszemu zapleczu, więc korzyści będą obustronne, a może nawet właściciel precela zyska jeszcze więcej. :)

Trzeba pamiętać po co zaczęła się era precli dodaj treść w miarę unikalną( z synonimami czy tam jak kto woli, i treścią dla ludzi a nie jakimś szajsem) i pamiętać o tym że te wpisy miały być linkowane. Pomijając już precle to ja wejść ze scatlera który mi biega po spamie to z jego wpisów mam wejścia i na niszówki całkiem nie źle stoją wpisy. Tylko szkoda że większość nofollow

Puk puk! Widać mojego posta? :)

Czy ktoś może podać jakie tematyczne presellki można stworzyć dla większego grona?

Mogę stworzyć kilka dobrych presell page tylko podajcie tematyki, aby moja praca nie poszła na marne.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

mam 2 tematyczne dla większej publiki po za mną, ale ktoś mi chyba na złość non stop pcha arty związane ze ślubami do precla o zdrowiu a o zdrowiu do precla ze ślubami. Oczywiście to wszystko ląduje w koszu bo nie mam czasu na przenosiny tego między preclami albo się komuś precle porypały i pcha arty z automatu i nie widzi tego albo nie wiem już sam.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ciekawią mnie te wasze kategorie jakie wybierzecie. Każdy robi co innego w przenośni oczywiście i pokazało by to co najbardziej oblegane w jakimś stopniu. A dla mnie to stawiajcie jak najwięcej tylko dbajcie o nie bo jak patrzę co się dzieje z niektórymi to wymiękam.

Ja nic o tym nie wiem. Poważnie.

Była kiedyś dawno bardzo ciekawa dyskusja na ten temat i przedstawiano tam między innymi, jak łatwo pozycjonować stronę o jednej, ściśle określonej tematyce niż wysypisko wszystkiego, przez co w konsekwencji strona o wszystkim staje się tak naprawdę stroną o niczym i zazwyczaj na żadne frazy nie zajmuje wysokich pozycji, gdyż takich pozycjonowanych fraz jest zbyt wiele i w ogóle nie pokrywają sie, a czasem wręcz wykluczają sie tematycznie; również kwestia mocy linka - odsyłacz ze wspomnianego wysypiska ma nieporównywalnie mniejszą moc niż odsyłacz z tematycznego serwisu, o takiej samej tematyce, przy czym - kiedyś już ktoś udowadniał, że to że sam artykuł zawiera interesujące słowa kluczowe to jeszcze nie wszystko, bo Google analizuje tematykę całego serwisu. Jak znajdę, to podam linki do tych wszystkich wątków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności