Skocz do zawartości

Precele tematyczne = linki o 10 razy większej mocy

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Była kiedyś dawno bardzo ciekawa dyskusja na ten temat i przedstawiano tam między innymi, jak łatwo pozycjonować stronę o jednej, ściśle określonej tematyce niż wysypisko wszystkiego, przez co w konsekwencji strona o wszystkim staje się tak naprawdę stroną o niczym i zazwyczaj na żadne frazy nie zajmuje wysokich pozycji, gdyż takich pozycjonowanych fraz jest zbyt wiele i w ogóle nie pokrywają sie, a czasem wręcz wykluczają sie tematycznie...

A wikipedia? A webwweb?

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To ja mam pytanie? Są chętni na precle związane z hazardem, bukmacherstwem, pokerem i kasynami? Chce stworzyć parę...

Teraz pytanie bardziej interesują Was moderowane czy raczej niemoderowane (ale czasem doglądane co w nich siedzi)?

Teraz pytanie bardziej interesują Was moderowane czy raczej niemoderowane (ale czasem doglądane co w nich siedzi)?

Ja wolę drugą opcję bo widzę że dodany i od razu linkuję wpis a daję unikalne wpisy to się nie boję że mi wywalą. Wyrywkowo sprawdzam a przy moderowanych trzeba sobie gdzieś adresy odkładać i sprawdzać czy już dodane czy jeszcze nie i tu jest minus bo już dawno by wpis był podlinkowany.

No to biorę się do roboty - zrobię Wam troszkę tych presell page (także erotyka, hazard). Zrobię takie, aby nie przekraczały 10 linków wychodzących (przeważnie presellki mają dużo więcej). No to czekajcie moi drodzy na pojawienie się spisu - pod koniec roku na pewno dostaniecie go. Robię preselki tematyczne i nie tematyczne - ale wszystkie moderowane.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

neon103 - Ciekawe jak postawisz tego sporo to ile czasu ci się będzie chciało moderować przed dodaniem wpisu

Iguana... mam zamiar postawić bardzo dużo artykularni - wszystkie moderowane, tematyczne lub ogólne. Wpisy będę moderował przed dodaniem oraz około miesiąc po dodaniu. Mogę poświęcić 4 dni w miesiącu na moderowanie presellków. Domeny zostaną spłacone (adsense lub gotlink - lub poprostu to i to). Moich odnośników byłoby 10 (5 x gotlink - to także dobrze dla osób korzystających z tego systemu, bo będą to wartościowe strony), 2 x WP oraz 3 moje -> takie przynajmniej mam założenie. Więc Wy na tym skorzystacie oraz ja skorzystam. Obecnie stawiam na regionalnych i subdomenach ale to może zmienić się jeżeli będą miały powodzenie. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam...

Edycja: Nie liczę na zysk z presell page - liczę na to, że domeny spłacą się.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Generalnie zawsze byłem za preclami niemoderowanymi. Ale mam już dość sprawdzania śmieci wstawianych do ponad rocznego i zadbanego precla. Zmieniłem go więc na moderowany i golę równo śmieci i leni, cwaniaków, którzy wstawiają ten sam content do kilkunastu precli.

Coraz popularniejsza spedycja drobnicowa dla drobnych przedsiębiorstw.

Nie warto aby przez niewymieniane filtry samochodowe, Twój samochód uległ awarii.

Pamiętaj - wkręty są do wkręcanie, nie do wbijania młotkiem.

Ja może trochę odbiegnę od tematu ale czy wie ktoś czemu w niektórych preclach google indeksuje wpisy do 15 min po publikacji a w niektórych olewa je że tak powiem ?

Chodzi mi o precle moderowane z unikalnymi artami posiadającymi te same wtyczki, linkowane w sumie z tego samego źródła, pingowane do tych samych serwisów.

Ciężko mi znaleźć jakiś wspólny dla nich element czemu jedne są szybko indeksowane inne nie, a posiadam kilka jednych i drugich analizując je doszukując się czegoś konkretnego ale bez skutku.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo ja to widzę tak, chodź zaznaczam że jest to moja indywidualna interpretacja i nie chcę wywołać sprzeczek.

Sądzę, że zależy to od pewnego błędu algorytmicznego na który nie mamy wpływ,, ponadto link z jednego serwisu nie równa się linkowi z innego, co można samemu sprawdzić bardzo łatwym sposobem. Google jest tak nie obliczalne, że lecimy na chybił trafił, a artykuły jakie piszemy powinny być na takim poziomie aby użytkownik który znajdzie nasz tekst mógł z niego skorzystać (czegoś się dowiedzieć) i przejść na docelową stronę. To tak krótko na temat indeksacji w mojej interpretacji :)

Jeśli ktoś ma ochotę na testowanie prostych fraz to zalecam takie schemat:

1. Tworzymy prostą stronę.

2. Ładujemy troche precli i zaplecza do seodopalacza*.

3. Dodajemy artykuły i linki do seodoplacza*.

4. Po miesiącu mamy efekty takiego pozycjonowania, może nie zawsze trafne, ale jakieś.

* - zamiast seodopalacza możemy użyć innego swl ale wtedy trochę więcej czasu nas kosztuje tworzenie precli i zaplecza do linkowania....

PS. Chętnie przedyskutuję ten schemat... Ja na parę fraz się tak wybiłem (może komuś teraz pokrzyżuje szyki) ale jako amator uważam, że zaśmiecać wyniki teraz bardzo prosto.

tak jak pisalem.. moderowanie mozna robic poprzez RSS jesli ktos dodal art i sie pojawil to sciaga sie on do rss wtedy w jednym miejscu mozna szybko przejzec wpisy i te ktore lamia regulamin usunac wraz z uzytkownikiem.. ja tak juz robie od jakiegos czasu..

15 min to przybliżony czas, nie wiem może to jest 10 może 7 a może 15 min dokładnie nie sprawdzałem ale tak szacunkowo z obserwacji.

W tym czasie indeksowany jest każdy artykuł akceptowany w preclach. Co do linkowania fakt, że link linkowi nie równy ale ja podejrzewam, że indeksacja ta idzie przez pingowanie. Tylko na jakiej podstawie google indeksuje podstrony z serwisów pingowanych, że jedne szybko łapie inne olewa. Jakość artykułów jest wszędzie podobna. Bez spamu ale też i bez szaleństw. Czyli teksty zrozumiałem dla człowieka, z sensem, unikalne lecz nie wszystkie pisane z palca ale większość to z mikserów synonimów, tylko poprawne gramatycznie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja może trochę odbiegnę od tematu ale czy wie ktoś czemu w niektórych preclach google indeksuje wpisy do 15 min po publikacji a w niektórych olewa je że tak powiem ?

Chodzi mi o precle moderowane z unikalnymi artami posiadającymi te same wtyczki, linkowane w sumie z tego samego źródła, pingowane do tych samych serwisów.

Ciężko mi znaleźć jakiś wspólny dla nich element czemu jedne są szybko indeksowane inne nie, a posiadam kilka jednych i drugich analizując je doszukując się czegoś konkretnego ale bez skutku.

Też tak mam, w dwóch przypadkach pomogła zmiana skórki. Może wiek precla ma tez jakieś znaczenie. Nie zawsze też indeksuje od razu w tych " szybkich preclach". Nieraz mam tak, że po dodaniu trzeciego wpisu sprawdzam pierwszy i on ma już kopie w google, a nieraz dopiero na drugi dzień.

Eksperyment Discover.pl

Wszystko młode domeny więc to nie wiek kurna. Może faktycznie to wina templatów. Trzeba by kod przeanalizować czy nie ma tam jakiegoś kodu przyspieszającego te indeskacje. Nic zobaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności