Skocz do zawartości

Ban na SWLe?

OSM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy przypadkiem nie działa to tez w druga stronę , strony które świecą się na zielono i nie mają praktycznie backlinków idą ostatnio w górę , potrafią się wbić nawet na 2 miliony wyników nawet do top 10 - same. Może przekręcili gałki i takie są nagradzane bonusem za sam kontent i przydatność. Nikt tego nie zauważył u siebie?

z tego filtra co piszesz mozn aszybko i łatwo wyjśc

Tak z ciekawości: a jak? ;)

OSM, nie chce wątpić w Twoje umiejętności w seo ale jeszcze chyba za bardzo nie zagłębiałeś się w techniki tworzenia stron pod swl. Być może sie mylę.

Tworzę głównie swoje zaplecze tematyczne, a SWLe traktuję jako ciekawostkę. Choć "techniki", o których wspominasz to chyba zbyt górnolotne określenie. Wystarczy popatrzeć na pierwszy lepszy katalog, w którym mamy po 3 i więcej SWLi.

Jeśli chodzi Ci o strony nie szablonowe, nie oparte na znanych skryptach to takie używam głównie do zaplecza. Z powodu bana na dwa katalogi nie będę marnował czasu na cudowne wynalazki pod SWL, skoro inne katalogi i precle jak narazie się trzymają. Jak i one polecą, wtedy stworzę więcej autorskich projektów. Nie zajmuję się pozycjonowaniem cudzych stron, tak więc punktów z SWLi wiele mi nie potrzeba. Wolę bardziej pewne linki.

Z drugiej strony wydaję mi się, że powodem zbanowania aż czterech stron w tej samej domenie i pozostawienie jednej to skutek jakiegoś donosu. Mogę się mylić, w końcu poczynania G są nieobliczalne. Będę obserwował jak trzyma się reszta katalogów i innych wynalazków.

A według mnie (choć wiem, że są tacy co się obrażą za tą wypowiedź) po prostu nadchodzi kres "SWL-owych pozycjonerów" dla których pozycjonowanie to wrzucenie pozycjonowanej strony do SWL-a, może zainstalowanie systemu na stronie dla punktów. Pozycje idą w górę - jest cacy, kasiora spływa na konto. Pada system, znikają linki strona wędruje w kosmos, znikają punkty, znikają linki, strona wędruje w kosmos.

Pozycjonowanie to nie tylko SWL-e i Adder, jak ktoś tego nie potrafi zrozumieć to jego ból, korzyść dla użytkowników wyszukiwarek bo może znikną te bezwartościowe śmieci... Wszystko jest dla ludzi, kwestia umiejętności korzystania ze wszystkiego z umiarem.

tourpages_baner.png

O ile banowanie stron z SWLami to dla Google'a jasna sprawa - konkurencja Ci tego SWLa na stronie nie instaluje, jedynie mogą Cię podkablować do G, że masz je zainstalowane. O tyle bany i filtry za stosowanie SWLi to już cięższy kaliber, do którego G musi podejść ostrożniej, bo to że SWLe linkują do Ciebie może być sprawką konkurencji.

A przcież wystarczyłoby, aby G i Yahoo przestały podawać site dla domen i już SWLe miałyby problem, przynajmniej te rotacyjne.

Pozycjonowanie to nie tylko SWL-e i Adder, jak ktoś tego nie potrafi zrozumieć to jego ból, korzyść dla użytkowników wyszukiwarek bo może znikną te bezwartościowe śmieci... Wszystko jest dla ludzi, kwestia umiejętności korzystania ze wszystkiego z umiarem.

marze ze kiedyś nadejdzie taki piękny dzień i wszyscy to odkryją - ale pomarzyć ludzka rzecz

Marketing internetowy dla firm

ludki pomyslcie: skoro dostaliscie filtr to za pewne za COŚ co jest słabe, złe etc ... skoro coś jest słabe to należy to wzmocnić :D jeśli wyważycie to COŚ w linkowaniu to wyjdziecie z każdego lżejszego filtra.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przed godziną zauważyłem że moja druga domena dostała filtr.

Był na niej SWL, poleciał także moderowany unikalny precel w subdomenie, też był w nim SWL, nie poleciała natomiast subdomena ze zwykłym blogiem (ok. 15 wpisów) na wordpressie, na którym nie było SWLa.

Krótko mówiąc poleciały wszystkie moje 3 serwisy na których miałem SWL-e. (pierwszy [wartościowy, nad którym ubolewam] poleciał jakieś 2 m-ce temu)

Wszystkie serwisy na których SWL-i nie było - zostały.

Wnioski możecie sobie sami wysnuć, ja już nie mam żadnych wątpliwości.

"Zygmunt J. wysłał tą wiadomość dalej i wygrał milion w lotto, Magdalena Z. nie wysłała tej wiadomości dalej i urodziło jej się dziecko z ogonkiem, Justyna P. skasowała ten łańcuszek szczęścia i wybiła jej toaleta na mieszkanie. Nie popełniaj tego błędu prześlij dalej. Jeżeli jednak skasowałeś już tą wiadomość możesz kupić cudowny medalion, który odbije złą energię płynącą w Twoim kierunku...."

Tak mnie jakoś naszło po przeczytaniu poprzedniego posta :D

tourpages_baner.png

ehh moja stronka wyleciała na pozycję ok. 500 a nic na niej nie robiłem, w stopce nie miałem swl'a tylko 1 link do mojej drugiej strony jak najbardziej zwiazanej tematycznie.

I to następny dowód że to nie wina SWLi i nie przejmuj się zrób nową stronę i jedź dwie albo trzy zawsze któraś gdzieś tam będzie w topie. Miałem to samo i już nie stawiam pojedynczo stron. Więcej roboty ale spokojniejszy jestem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności