Skocz do zawartości

Ban na SWLe?

OSM

Rekomendowane odpowiedzi

- proste i tanie metody pozycjonowanie (w tym swl'e) sprzyjają pojawianiu się kiepskich (nie konieczni śmieciowych) stron wyżej nad tymi dobrymi - to jest fakt i nikt mi nie powie, że nie.
Kto określa wartość strony dla danego użytkownika? To co jest bezwartościowe dla Ciebie nie koniecznie jest takie dla innych.
- imho pozycjonowanie dzisiaj robi się na tyle automatyczne i tanie, że korzystają z niego strony, które nie powinny.
To może trzeba jakiś certyfikat zdobyć który będzie do pozycjonowania upoważniał?

Czy strony będą pozycjonowane czy nie to zawsze znajdą się tacy dla których wyniki wyszukiwania będą dobre jak i tacy dla których w wynikach będą śmieci.

"systemów wymiany linków" a ich mi nie zwraca
Uczepiłeś się frazy o której wiadomo że jest ustawiona ręcznie :P Mimo wszystko się wypowiem. Po wpisaniu "systemy wymiany linków" nie wiadomo czy szukasz informacji o systemach czy tych systemów. Taka fraza nie określa tego jednoznacznie.

[dodane]

Nie wiesz co piszesz, gdyby im to było na rękę nie walczyli by z pozycjonerami, nie walczyli by z SWLami!
Co jest im na rękę wiedzą tylko oni ;)

Faktem też jest to że systemy mogli całkowicie "wyciąć" już dawno temu ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Irek, wiem o tym ale skoro powyższy termin nie określa jednoznacznie to co powiesz na to "gotlink",

nazwa jak najbardziej jednoznaczna ;). Przez te flirty sami sobie psują wyniki,

takich przykładów jest pełno, szukam czegoś np. "tytuł mojej strony", i zwraca mi śmieci bo strona ma filtr,

taki bałagan jest w katalogach, większość katalogów siedzi w filtrze, szukasz katalogu A dostajesz wpisy w katalogach B, C

szukasz B dostajesz wpisy w katalogu A.. paranoja.

Faktem też jest to że systemy mogli całkowicie "wyciąć" już dawno temu
Teraz to za daleko zaszło, co mają wyciąć? Strony pozycjonowane swlami? Jak to zrobią, to nie chce widzieć jakie będą wyniki...

już się robią syfiaste poprzez filtry które nakładają.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jeżeli masz wartościową stroną, dobrze wykonaną i linkowaną według wytycznych googla. Czyli ze źródeł o wysokim Trast Ranku to bez problemów przeskoczysz konkurencje, która oprze swoje pozycjonowanie o SWL (co zresztą Xann i inni wielokrotnie podkreślają SWL to pomoc a nie główne narzędzie) A to że dzieciaki bawią się SWL-ami na to google według mnie wprowadziło zabezpieczenia.

Zrób prosty test weź stronę o wysokim Trast Ranku i dopal ją swl-em,a spróbuj to samo uzyskać na stronie tylko swl-em, oczywiście możesz osiągnąć wyższą pozycję przy drugiej stronie, ale przelicz koszt tej pozycji. To wyjdzie ci jasne, że pozycjonowanie SAMYM swl-em wcale nie jest tańsze.

Pozycjonowanie to nadal myślenie jak najtaniej być jak najwyżej, a SWL bez myślenia to wysoka DROGA pozycja.

A co za problem przeskoczyć zaplecze jeśli masz wartościową stronę.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Teraz to za daleko zaszło, co mają wyciąć? Strony pozycjonowane swlami?
Nie trzeba karać stron pozycjonowanych SWLami, wystarczy linkom z SWLi "odebrać moc". Kiedy po dodaniu 100k na linki nie zobaczysz żadnych zmian to czy będziesz wydawał pieniądze (zaplecze) na te punkty?

[dodane]

A to że dzieciaki bawią się SWL-ami na to google według mnie wprowadziło zabezpieczenia.
To jest główna przyczyna zamieszania wokół SWLi.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Prawda jest taka, że Black Hat Seo to jest bagno. ....

co to jest Black Hat Seo ???

używasz zwrotów które nie istnieja.

- proste i tanie metody pozycjonowanie (w tym swl'e) sprzyjają pojawianiu się kiepskich (nie konieczni śmieciowych) stron wyżej nad tymi dobrymi - to jest fakt i nikt mi nie powie, że nie.

ja ci powiem , pozycjonowanie jest darmowe , płaca ci którym sie nie chce albo nie wiedza o co chodzi

Marketing internetowy dla firm

Im to nie na rękę jest jedno, to, ze pozycjonery potrafią manipulować ich wynikami, a oni nie potrafią sobie z tym poradzić.

Mar.

Moje zadnie jest takie ze na rękę jest im ze się pozycjonuje. Po pierwsze z dnia na dzień coraz lepsze wyniki będą, gdyż pozycjonowanie jest coraz droższe (coraz większe środki trzeba poświecić).

Kto jak nie seowcy odwalaj dla nich czarna robotę?? Ile firm jest seo co poleca rownierz adworsy jako dodatek?? Uswiadamia klientow w tym temacie??

Nie wiesz co piszesz, gdyby im to było na rękę nie walczyli by z pozycjonerami, nie walczyli by z SWLami!

Jeśli uważasz, że jest im to na rękę pokaż, gdzie to pochwalają? Korzystanie z swli, wymiany linków itp??

Mar.

Nie zauważyłem żeby bardzo z tym walczyli. raczej stwarzaj pozory ze to robią.

Co do większej próby to myślę ze była 1 go listopada co wyniki były z kosmosu.

Po 24 godzinach zobaczyli ze tak naprawdę wychodzi im kupa i przywrócili wszytko tak jak było.

https://googlepolska.blogspot.com/2008/11/j...linkowanie.html

SWL się kończą. Ludzie na allegro wyprzedają systemy za grosze ;)

Nowa era.

Pozdrawiam

Rozumie święta grudzień, a ty z choinki sie urwałaś z tym linkiem :P

Wałkowane już od dawna:

https://www.forum.optymalizacja.com/szukaj....p;sa=Szukaj#515

To może trzeba jakiś certyfikat zdobyć który będzie do pozycjonowania upoważniał?

Czy strony będą pozycjonowane czy nie to zawsze znajdą się tacy dla których wyniki wyszukiwania będą dobre jak i tacy dla których w wynikach będą śmieci.

No widzisz według mnie pozycjonerzy sztucznie poprawiają wyniki wyszukiwania, ale tylko do czasu. W momencie kiedy pozycjonerem może być każdy i pozycjonować wszystko to już nie jest dobrze.

Ciągle mówi się, że dobra strona nie zostanie przeskoczona przez stronę pozycjonowaną za pomocą SWL. To jest bzdura. Prawdą jest, że łatwiej pozycjonować dobrą i wartościową stronę niż gniota, ale pozycjonowany gniot może przeskoczyć niepozycjonowaną i wartościową stronę.

co to jest Black Hat Seo ???

Dziwne mi Google działa... Jeśli chcesz powiedzieć, że trudno powiedzieć co jest etyczne a co nie to dla mnie generator treści robiący site 100k bez wkładu pracy człowieka po to aby dostać punkty jest nieetyczny.

Prawda jest taka, że trudno się przebić naturalnym stronom.

ja ci powiem , pozycjonowanie jest darmowe , płaca ci którym sie nie chce albo nie wiedza o co chodzi

Nie jest darmowe. Kosztuje czas i pieniądze na utrzymanie zaplecza. Kiedyś nie musiałbym mieć wykupionych x hostingów tylko po to aby trzymać na nich tony bezwartościowych stron pod systemu.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Kto określa wartość strony dla danego użytkownika? To co jest bezwartościowe dla Ciebie nie koniecznie jest takie dla innych

A kto określił, że dramat Romeo i Julia Shakespeare jest wartościową sztuką? Gdzie jest powiedziane, że strona internetowa ma być wartościowa dla wszystkich użytkowników aby można je było dać miano wartościowej? Wartość strony dla siebie, określam sobie sam a Tobie ktoś to robi?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności