Skocz do zawartości

Ban na SWLe?

OSM

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do dyskusji :) Wydaje mi się, że Googiel tępi po prostu strony z nadmiarem linków wychodzących. ................

to nie tak , G robi swoje niezależnie czy na stronie jest SWL czy nie , a my próbujemy odgadnąć dlaczego nasza strona dostała filtr ,

Jeżeli komuś by się zechciało , i przeczytał większość postów związanych z otrzymaniem filtra

doszedł by do wniosku

nie wiem za co nie wiem dlaczego nie wiem ile będzie trwał - no ale zawsze pogadac sobie możemy

pamietny filtr 28/29 też był za SWL ???

Nie , filtry są prze rożne , czasami może byc to błąd spowodowany zmianą albo poprawką w algorytmie no ale jedno wiem ze temat flitów będzie nieśmiertelny na PIO

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wracając do dyskusji :) Wydaje mi się, że Googiel tępi po prostu strony z nadmiarem linków wychodzących. ................

to nie tak , G robi swoje niezależnie czy na stronie jest SWL czy nie , a my próbujemy odgadnąć dlaczego nasza strona dostała filtr ,

Xann, przecież w tym cytacie nie ma nic o SWL. OSM pisze o nadmiarze linków wychodzących i pisze, że nie było na stronie SWL. Masz jakiś uraz na tym tle, paranoja?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Jednak coś tam jest o SWL, jest też Twoja opinia że niezależnie czy jest na stronie SWL czy go nie ma to dla google to samo. Możesz to udowodnić?

Wracając do dyskusji :) Wydaje mi się, że Googiel tępi po prostu strony z nadmiarem linków wychodzących. Zauważyłem, że jedna z moich zapleczowych stron od 2 godzin nie pojawia się w serpach na zapytanie site: Co ciekawe w kilka godzin poleciała ze wszystkich sprawdzonych przeze mnie DC.

Nie było na niej SWLi tylko linki tematyczne. Testowo dostała 8 linków na podstronę. Okazuje się, że za dużo :D

Ale przecież jesteśmy w tym wątku i na ten post odpowiadałeś. A co do linku który podałeś to nie wiem ile stron miało SWL co i tak nie ma znaczenia bo nie wiemy i jaki % stron ze wszystkich w sieci ma SWL więc nie mamy punktu odniesienia.

SWLe dostają po głowie (są postrzegane za główny powód banów) bo jeżeli Google jest przewrażliwione na strony z nadmiarem linków wychodzących i lubi takie banować/filtrować to wiadomo, że znaczna część stron nadmiar linków wychodzących zawdzięcza SWLom.

Jeśli wsadzimy na stronę 3 różne SWLe to nie ma co się dziwić, że taki "śmieć" leci za kraty Googlowego San Quentin.

Przeraża mnie to ...

Właśnie szukałem najbardziej zalinkowanych stron które mają jakieś pozycje i znalazłem dwie z tego samego ip stojące w połowie top10 na średnie hasło i mające 44 i 43 linki wychodzące. Ba z tego po 10 linków rotacyjnych, 15 z jednego takiego SWL i 5 banerów z innego ;)

I nadal trzymają PR :D Więc jakie z tego wnioski ? :)

e:uzupełnienie

nihil fit sine causa

Że nie znalazłeś na mocne frazy takich stron, i jeżeli znalazłeś w ogóle to co napisałeś to tylko 2 sztuki. To dużo wg. Ciebie?

Trotyl: Narazie wniosek tylko taki, że Google nie może zbanować wszystkiego na raz :)

U mnie też trzymają się katalogi z SWLami. Ciekawe jak długo.

Z drugiej strony jeśli strona ma władowane po 40 linków wychodzących to ban jej się należy :D

Że nie znalazłeś na mocne frazy takich stron, i jeżeli znalazłeś w ogóle to co napisałeś to tylko 2 sztuki. To dużo wg. Ciebie?

Nie, to pierwsze lepsze które przyszły mi do głowy nadające się do potencjalnego filtra i wyjątkowo "widoczne" :)

Trotyl: Narazie wniosek tylko taki, że Google nie może zbanować wszystkiego na raz

oby nie .... ;)

*filtra nie bana :D

nihil fit sine causa

Nie, to pierwsze lepsze które przyszły mi do głowy nadające się do bana i wyjątkowo "widoczne" :)

Rozumiem, mocne frazy nie przyszły Ci do głowy. A te 2 które znalazłeś z jakiegoś powodu mają b. duże znaczenie?

Gdyby miały duże znaczenie to bym tego tutaj nie napisał :) Po za tym na trudne frazy nie pozycjonuje stron z taką ilością OL. A i żeby nie było że "spamuje", są na takich frazach na jakie być powinny, w sumie to "efekt uboczny" ale są :D

Z drugiej strony jeśli strona ma władowane po 40 linków wychodzących to ban jej się należy

Wypraszam sobie:

https://www.google.com/support/webmasters/b...;answer=35769#1

Poszczególne strony nie powinny zawierać więcej niż 100 linków.

nihil fit sine causa

Gdyby miały duże znaczenie to bym tego tutaj nie napisał :)

No właśnie a myślałem, że masz zamiar sformułować jakąś tezę odnośnie banów, filtrów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności