Skocz do zawartości

Ban na SWLe?

OSM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przeraża mnie to ...

Właśnie szukałem najbardziej zalinkowanych stron

I nadal trzymają PR :D Więc jakie z tego wnioski ? :tancze:

W tym sensie to mam taką: jeżeli strony są filtrowane za nadmiar linków wychodzących z automatu to liczy się jakość tych linków wychodzących.

Dość karkołomny wniosek patrząc na to co napisałeś.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Google jest przewrażliwione na strony z nadmiarem linków wychodzących i lubi takie banować/filtrować to wiadomo, że znaczna część stron nadmiar linków wychodzących zawdzięcza SWLom
jeżeli strony są filtrowane za nadmiar linków wychodzących z automatu to liczy się jakość tych linków wychodzących.

Mam nadzieję że teraz jest jaśniej :tancze:

e:literka

Przeraża mnie to ...
- to był żart, dowcip sytuacyjny :D

nihil fit sine causa

Mnie to wychodzi tak, że za x linków słabej jakości strona może dostać bana/filtra a za x linków wysokiej jakości nie. Na ale co będzie z tym twierdzeniem jak tu wpadnie Xann i okaże się, że nie ma linków słabej jakości?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

:tancze:

no dobra powiedz jaki to jest ten słabej jakości a jaki jest ten mocnej jakości ? rozumiem ze stonowanie jest na dwa słaby 1 pkt mocny 2 pkt ? a może jest stonowanie bardziej rozwinięte czyli bardziej słaby , słabszy , cienki jak pupa węża , no i w drugą stronę mocny, mocniejszy, super mocny , prawdziwy kafar.

Problem jest w tym ze nie myślicie globalnie tylko w obrębie jednej własnej domeny , nie obserwujecie w ogóle mocnych topów ciężkich fraz a to błąd bo dużo można z tego sie dowiedzieć.

To ze ktoś ręcznie zbanował e-weblinka to nie znaczy ze zaczęła się walka G z SWL, wszystkie te ruchy są indywidualne , jeżeli byście używali jeszcze i zachodnich SWL zobaczyli byście ze totalnie się nic nie zmieniło globalnie a jest to zagrywka regionalna

Dla was G walczy z SWL dla mnie ktoś ma znajomości w G i likwiduje konkurencje bo zachodnie SWL'e mają się bardzo dobrze i nie widać a nie słychać tam takiego biadolenia.

bogdansenator mam nadzieje ze śledzisz tez co sie dzieje w US i ?

Marketing internetowy dla firm

Dodaj 2 linki do stron o wysokim TR np. google.pl, onet.pl, adobe.com itp. I po problemie. Oczywiście czy to akurat jest to to nie wiem.

Nie wiem czy ktoś zauważył ale e-weblink wrócił do wyników wyszukiwania.

seodopalacz też.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Problem jest w tym ze nie myślicie globalnie tylko w obrębie jednej własnej domeny

Właśnie dlatego postawiłem taką tezę że jeżeli te działania mają charakter globalny (automatyczny) to musiał by być jakaś przyczyna dzięki której w/w strony nadal się trzymają wysoko.

no dobra powiedz jaki to jest ten słabej jakości a jaki jest ten mocnej jakości ?

linki do stron bez PR (prawdopodobnie bez zaufania), linki do stron z PR (można powiedzieć że zaufanej) i ogólne spojrzenie na wszystkie linki wychodzące (średnia PR?)

dla mnie ktoś ma znajomości w G i likwiduje konkurencje

Też bym się skłaniał ku podobnej teorii ze wskazaniem na #f8d485 SEO z dolnej pułki.

nie obserwujecie w ogóle mocnych topów

obserwujemy (no może w mniejszej skali niż TY), ten spam z google news lata w tą i spowrotem a po za tym totalny marazm :tancze:

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności