Skocz do zawartości

trustrank i przede wszystkim tematyka stron linkujacych

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio bardzo mnie zdziwila wypowiedz Michala ktora niemal zalamala moj swiatopoglad a powiedzial on ze google nadal nie bierze pod uwage tematyki stron linkujacych :shock: sadzilem ze juz to robi ;)

wiec napewno jak zacznie to robic bedzie to zwiazane z tematyka wprowdzenia trust rank, popytalem na forach zagranicznych - ludzie czytali te instrukcje pdf i wklejam kilka odpowiedzi,

TrustRank is essentially a proposal for combating spam by using a combination of PageRank, human review and mathematical formulas. The formulas are based on linking patterns between pages including known good pages.
Trustrank doesn't just empower links from thematically similar websites but it bases it's calculation involves authority websites within groups of thematically linked websites.

This will bring more accurate search results (supposedly) and is going to make seo a bit more complicated. If the alogrythm will be implented as described in this paper SEO people will probably start building/using hub sites in order to get high rankings

jak znajde chwilke pomecze niejakiego Wayna Hullberta z seochat - moze napisze jakis art. na temat Trust Rank to przetlumacze i zamieszcze na forum,

a teraz zapraszam do dyskusji ;) jedyne co by moglo potwierdzic ze google jeszcze nie bierze pod uwage tematyki stron linkujacych to oczywiscie testy - chyba ze ktos juz robil ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

google nadal nie bierze pod uwage tematyki stron linkujacych  sadzilem ze juz to robi

Gdyby TR zaczął być stosowany, podniosłoby się tutaj wielkie larum, jako

że trudno oczekiwać, by pozycjonerzy byli na to przygotowani. W erze

(ciągle jeszcze) systemów mało która 'wysoko postawiona' strona jest

taką dzięki TL... 'trustlinkom' czyli ;].

Szy.

czyli teraz jak moja strona jest zaluzmy o chodowli owiec to narazie nie ma znaczenia czy linki mam ze stron o chodowli owiec czy o pozycjonowaniu stron ? :shock:

ja myslalem ze tak juz z powodu mojej analizy wyszukiwarki obraków - jestem pewien ze robot do obrazków doskonale wie o czym strona jest - tzn wie w sród jakiej tematyki obrazek sie znajduje i na te slowa kluczowe obrazek sie pojawia - ten mechanizm jest wystarczajaco dobry (zadziwia mnie jak bardzo) zeby zastosowac to do analizy linków. Swoja droga ze mechanizm wyszukiwania obrazków jest niesamowicie zaawansowany w porównaniu do mechanizmów innych wyszukiwarek

czyli teraz jak moja strona jest zaluzmy o chodowli owiec to narazie nie ma znaczenia czy linki mam ze stron o chodowli owiec czy o pozycjonowaniu stron ?

Zaznaczam, że mówię o czymś, o czym nie mam do końca pojęcia :PPP,

nie przeryłem PDF-a o TR od deski do deski. I na pewno tego nie zrobię,

biorąc pod uwagę stosy wzorów :P

Ale. TrustRank w moim mniemaniu to nie tematyka, ale przede wszystkim

reputacja strony! Stąd 'trust' w nazwie. Ufa się komuś dobremu w danej

tematyce, nie tylko po prostu zajmującemu się tą tematyką.

Zgodnie z tym, dla pozycjonującego stronę o hodowli owiec, bardzo duże

znaczenie będzie miał link z poważanej encyklopedii zwierząt, niż link

ze strony bankrutującej firmy produkującej nożyce do strzyżenia

czworonogów. Bo wspomniana encyklopedia będzie często linkowana

przez chociażby strony z pracami naukowymi na serwerach

uniwersyteckich, jak gdyby z definicji 'zaufanych'.

Może się okazać, że aby budować mocne w 'truście' serwisy, przestanie

się opłacać wyświetlanie ogólnotematycznych systemów, itp, by nie psuć

wyrazistości tematycznej serwisu.

Blah, blah, przecież to oczywiste wszystko.

Szy.

Zaznaczam, że mówię o czymś, o czym nie mam do końca pojęcia :PPP,

nikt nie ma pojecia :mrgreen:

wlasnie dlatego zrobilem temat z trust rank i tematyka w jednym - napewno czescia systemu bedzie sprawdzanie tematyki bo to juz od dawna powinno istniec - o ile juz nie istnieje ;)

w sumie to nie boje sie az tak trust ranka bo system ma byc pol automatyczny czyli sprawdzany tez recznie - tak pisze w instrukcji. Nawet jesli im sie to uda to odpala to najpierw w google.com a zanim dojda do polskich DC to zdazymy juz o tym poczytac na forach zagranicznych i sie przygotowac - albo wogóle rzucic swoje strony w cholere i zrobic i pozycjonowac nowe tak ze jak dojdzie do nas to juz nowe beda w pogotowiu - dlatego bacznie obserwuje poczynania na forach zagranicznych 8)

nie ma co - Polska to raj pozycjonerów ;)

szy ma racje,

trust rank nie tyle co o samą tematykę będzie zbudowany a o zaufanie do strony.

Masz linki np. ze stron świeżych które nie zdobyły jeszcze zaufania i jest on mało skuteczny.

Teraz 2 sprawa - mamy strone A,b,C wszsytkie tematyczne, jezeli strona A bedzie linkowala do strony B a strona B do strony C a strona C do strony A to ok, jezeli jednak A linkowala by do BC to lipa = wg rozumowania nowych założen google strony które wzajemnie siebie promują są mniej wartościowe.

Wiec strona A linkujaca do B i b linkująca do A to lipa.

Google zamierza uważć takie linki jako linki z wymiany partnerskkiej a nie jako linki odnosniki do innej wartościowej strony.

To też Kretyn z założenia będzie miał wysoką pozycję bo linkują do niej strony bez linków zwrotnych.

Dlatego też będzie do tyłka wymiana linkami między serwisami w stosunku 1:1, chyba że serwis na którym umieścimy do kogoś linki będzie linkował do 3 naszej strony.

Obecna wymiana webmasterska dosc czesto polega na rotio 1 do 1, sysyemy wymiany linkow tez jeszcze nie są na to gotowe - tzn niema kontroli nad tym że strona A nie będzie zlinkowana ze strną B która do niej linkuje.

Google zamierza uważć takie linki jako linki z wymiany partnerskkiej a nie jako linki odnosniki do innej wartościowej strony.

to rozumiem to zrobi mechanizm ale...

Zgodnie z tym, dla pozycjonującego stronę o hodowli owiec, bardzo duże

znaczenie będzie miał link z poważanej encyklopedii zwierząt, niż link

ze strony bankrutującej firmy produkującej nożyce do strzyżenia

czworonogów.

oni wlasnie takie cos zamierzaja wprowadzic - i to ma byc na wpol reczne - robot tego nie sprawdzi,

i tutaj widze maly bezsens - w usa dobry IBL zaczyna sie od 300 k stron - kto to wszystko bedzie recznie sprawdzal ? ;)

rozumiem ze jak juz system zacznie dzialac Trust Rank bedzie przekazywany jak PR ale zanim to zacznie dzialac beda musieli "oszacowac" strony - a moim zdaniem to by im zajelo lata ;)

dlatego (mam nadzieje) bedzie troszke trudniej ale rewolucji nie bedzie 8)

Problem linkowania bedzie prosty do rozwiazania i niektorzy juz to stosuja.

Buduja strony krzaki, ktorych jedynym celem jest umieszczac linki do innych stron z danej tematyki. W zamian za link na takiej stronie ty musisz umiescic link to "SPONSORA". Wiec okaze sie ze tyle zachodu zeby utrudnic zycie pozycjonerow nie bedzie mialo glebszego sensu.

Check email deliverability tool Maildog

... ale na jakimś tam początkowym etapie zdaje się, wyłącznie, przecież

nie będą całego Internetu przeglądać! :]

to im nic nie da - zaluzmy ze zbadaja 1000 ston i dadza im Tr miedzy 1 a 10,

a pozniej co ?

znowu bedzie przekazywany przez automat i znowu latwo go bedzie oszukac - google jest swietne ale to nie czlowiek,

bot moze sprawdzic crosslinkowanie ale nie sprawdzi nigdy czy strona jest ciekawa i czy jest powaznej, godnej zaufania firmy czy tylko kolejna farma linków - na to systemu nigdy nie wymysla,

jak Tr bedzie przekazywany algorytmem to zaraz na allegro beda oferty - "link ze strony z TR5" - czyli jedyna zmiana to bedzie nie "z PR 5" tylko z "TR5" - oby cena taka sama :)

ja wielki prorok wam mowie - rewolucji nie bedzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności