Skocz do zawartości

Nagłówek H1 i display:none

Rekomendowane odpowiedzi

A widział ktoś kiedykolwiek w logach odwołanie googlebota do CSS-ów? Bo ja nie. Jeśli G ściągałoby CSS-y to takich odwołań powinno być raczej dużo. Właściwie to tyle ile na stronie masz importowanych plików CSS.

Właściwie nie widziałem odwołania żadnego z popularnych botów do CSS. Informacje o wyglądzie z punktu widzenia wyszukiwarki są nieistotne na przykład dlatego, że nie da się ich w żaden sposób automatycznie analizować.

jest jedno ściągnięcie CSS na jakieś 2 tygodnie

są ściągane wszystkie z <link>, także print oraz wszystkie <style>@import...</style>

nie są ściągane @import z .css

msn też ściąga css, yahoo nie

co google robi z CSS to ja nie wiem, ale raczej nie używa go do wykrywania ukrytego tekstu, bo elementy z display:none są normalnie indeksowane

jak się zablokuje w robots.txt to nie ściąga css

Wydaję mi się, że gdybyś dał tło obrazkowe, ( obrazek miałby kolor #ffffff ) i napisałbyś na tym nagłówek o kolorze #ffffff to mógłbyś mieć kłopoty. Nie wiem czy za display:none są konsekwencje - moim zdaniem nie. Unikaj również obrazków o wymiarach 1x1 o kolorze takim samym jak tło i opisanych altem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności