Skocz do zawartości

Precle - spam czy unikat

Witer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że to było klepane kilka razy ale mam pewną sugestię...

Każdy precel ma regulamin, jak ktoś go nie przestrzega to arty są usuwane...

Zwracam się do Was, do grona inteligentnych ludzi, którzy rozumieją słowo pisane i żyją z tej profesji...

Jesteśmy pozycjonerami, nie wnikam jakimi, i szanujmy się bo to jest chyba najważniejsze. Każdy z Nas ma precla/precle i część moderuje a część nie.

Ludzie, jeśli ktoś pisze w regulaminie że jest to moderowany precel to nie po to aby było coś naskrobane ale po to że to jest moderowany precel. Jak ktoś pisze że każdy art jest sprawdzany i ma być dla ludzi to znaczy że ma być z sensem.

Więc powiedźcie mi dlaczego 99% autorów wstawia ten chłam który już jest w 100k innych precli?

Dlaczego zatruwamy sobie życie w ten sposób...? Bo jeśli Ty mi wstawisz spam to prędzej czy później ja tobie również. A przecież czas to pieniądz...

Rozumiem chęć zdobycia linka ale są granice przyzwoitości.

Wzywam do tego aby każdy potencjalny autor stosował się do zapisów regulaminu precla w którym chce umieścić artykuł. Przecież łatwo można znaleść typowe spamy i tam umieszczać takie wpisy.

Popatrzcie na to z innej strony, jeśli dobry moderowany precel zstanie się zaspamionym źródłem linków to wasze linki nie bądą nic warte -dążycie do takiej sytuacji. Sprawiacie że większość precli zniknie bo ręce wszystkim opadają jak widzą ilości tego spamu...

Proszę o przemyślenia na ten temat. Prawdopodobnie nic to nie zmieni ale czasami warto coś sobie i innym uświadomić... prędzej czy później G nie będzie musiało niczego banować bo zostaną firmowe serwisy i reszta....

macis nie pier..l bo to nie ty mi łaskę robisz dodając arta z własnymi linkami. Ale cóż to stara polska przywara ... mi się należy. Szkoda tylko naszej obopólnej pracy. Twojej bo tracisz czas mojej bo musze ten śmietnik usuwać potem.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ludzie, jeśli ktoś pisze w regulaminie że jest to moderowany precel to nie po to aby było coś naskrobane ale po to że to jest moderowany precel. Jak ktoś pisze że każdy art jest sprawdzany i ma być dla ludzi to znaczy że ma być z sensem.

Jeżeli w regulaminie jest napisane, że precel jest moderowany, to znaczy to dokładnie tylko tyle, że .... jest moderowany. I nic poza tym.

Określ dokładnie na czym ma te moderowanie polegać i jakie wpisy będziesz przyjmował a jakie odrzucał.

Po drugie to przecież sam zakładasz precla moderowanego a płaczesz, że go musisz moderować.

macis nie pier..l bo to nie ty mi łaskę robisz dodając arta z własnymi linkami...

@Gielo, nie mów, że jesteś filantropem, który się męczy, stawia i moderuje precle nie mając nic w zamian i robi to tylko po to, by uszczęśliwić niedobrych userów (szkodników).

Wiadomo, że korzyść mają obydwie strony. Niektórzy idą na łatwiznę i dodają ten sam art - to fakt, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Decydując się na moderowanego precla trzeba liczyć się ze wszystkimi konsekwencjami.

Rozwiązanie jest prościutkie - płatne wpisy.

Unikaty to coraz częściej mrzonki, artykuły są czasem bezczelnie kopiowane i podmieniany jest wiadomo link, już kilka razy znalazłem mój wpis unikalny, który był skopiowany.

Nie mniej jednak określcie, opłaca się dawać unikaty, nawet się opłaca jak się znajdzie tanio studenta, który będzie je pisał.

Inna sprawa to taka, że unikalność wpisu, można sprawdzić dopiero powiedzmy po 2 tygodniach, wtedy się będzie indeksował w innych preclach.

Ale ja z pewnością nie dodam arta do precla, gdzie moderator tyle czeka, wowgule pomysł moderowania precla, jest jak widać nieudany.

Ambitny pozycjoner postawi sobie precla i będzie go moderował do czasu aż mu się nie znudzi, będzie przy tym wymagał unikatów, unikaty to ja wole dodawać do solidnych precli niemoderowanych, niż też liczyć na łaskę moderatora.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

a gdzie ja napisałem że jestem filantropem ?

Moderuje by był z nich jakiś pożytek. Jakbym chciał mieć treści z duplikatami to skopiował bym wiki do precli bez waszych linków. Precle z unikalnym contentem dużo lepiej się indeksują. Ja mam site wy macie zaindeksowane linki. Linki te są też silniejsze niż z precli zaspamionych więc jest obopulna kożyść i chyba o to chodzi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Tak źle i tak niedobrze, moderowane, bo są często opuszczane.. ale dla mnie jest wato poczekać, daję jakiś okres czasu, ktoś nie przyjmuję pakuję i przenoszę się gdzieś indziej... niestety wymaga to czasu..

Niemoderowane, wszystko było by fajnie.. w końcu precle tworzymy dla siebie, zawsze mógł być jakiś kompromis z G. Ale co z tego, jak niektórzy bardzo dobrze wykorzystują ten fakt "niemoderowane" i podpinają je pod Addery i inne dodawarki, i nie patrzą na to, że te precle dostaną bana, bo nie oto chodzi... dostaną, sorry.. jedziemy adderem inne i tak w kółko, tymi samymi artykułami.

Przykład: niemoderowany preselek.net, ban od kilku dni, wpisy to tylko kolejne kopie... a automaty jadą po nim dalej... i jak na coś takiego nie dać bana? Przecież to woła o pomstę do nieba...

I takie błędne koło.. będziemy stawiać niemoderowane precle.. inni je będą niszczyć.. itd.

Również mam moderowane precle, po to bym miał gdzie zamieszczać swoje artykuły, bym nie musiał po miesiącu sprawdzać, czy precel dostał bana, przykład: czytelnia-cyfrowa.eu (powiadomienie o dodaniu/odrzuceniu wpisu).

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Również mam moderowane precle, po to bym miał gdzie zamieszczać swoje artykuły, bym nie musiał po miesiącu sprawdzać, czy precel dostał bana, przykład: czytelnia-cyfrowa.eu (powiadomienie o dodaniu/odrzuceniu wpisu).

No i wtedy zmieniam w momencie mój punkt widzenia co do moderowanych precli, a jeszcze powiadomienie z adresem dokładnej podstrony i nic dodać nic ująć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności