Skocz do zawartości

Czy ta strona kwalifikuje sie do bana?

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.mp3quest.pl moge opodac jeszcze kilkanascie adresow!!! co za smietniki teraz robią niedosc ze strona nie dziala to jeszcze mi komputer zamula!:) gdzie mozna raportowac tego typu strony? slyszalem ze pod reklamami google jest link gdzie mozna dac raport ale tu chyba ten link jest wyjety!!! i my mamy placic za te reklamy??

No śmietnik to fakt, trzeba przyznać...

Ja powiem coś ciekawego tylko ku przestrodze. Pewnego razu moich 2 dobrych xP kolegów postanowiło wyrzucić mnie z adsense...Jeden się zajął klikaniem jak opętany a drugi na siłę szukał niezgodności z regulaminem, łamanie praw autorskich itp. i zgłosił to i owo (oczywiście zarzuty bezpodstawne). I jak się skończyło? 2 "kolegów" w jednym dniu dostało bana w adsense a ja nie...Czy to przypadek? Nie. Ci frajerzy co chcą komuś wyklikać reklamy itp. poniosą większe kary zazwyczaj niż uczciwi wydawcy. Google aż tak głupie nie jest i po tym nabrałem zaufania do nich;p

Ale to było tak na marginesie...jeżeli wiesz, że jesteś czysty to raportuj :)

to że tobie się nie podoba nie oznacza od razu ze innym tez i strona kwalifikuje się do wylotu , nie ładnie jest tak robić , sam nie wezmę innemu nie dam

Naprawdę nie rozumiesz, że w interesie wszystkich wydawców AdSense jest eliminowanie z systemu witryn, które naruszają regulamin?

Im bardziej syfiaste strony, tym mniej ludzi się chce reklamować --> tym gorsze dla nas pieniądze.

Jak ktoś nie jest złośliwy, to najpierw napisze do administratora strony z informacją, co według niego jest złe.

Jak ktoś jest złośliwy, napisze do supportu AdSense.

Słuchajcie, zachowujecie się jak na podwórku.

Tego popchnołem to leci na skargę.

Jeśli tak bedziesz postępował to prędzej czy później twoją stronę również ktoś zgłosi. Bo jakimi kryteriami się kierujesz oglądając stronę i ją oceniając.

Napisz do admina strony, postrasz ze do G zgłosisz jak czegoś nie poprawi.

Być może ma tylu uzytkowników którym ta strona odpowiada...

tata nie nauczył że się nie skarży na innych ? , to że tobie się nie podoba nie oznacza od razu ze innym tez i strona kwalifikuje się do wylotu , nie ładnie jest tak robić , sam nie wezmę innemu nie dam

Rozumiem, że jak widzisz, że sąsiadowi mieszkanie złodzieje obrabiają to też nie będziesz interweniował? Przecież nie będziesz skarżypytą... Sam jego plazmy nie zwiniesz, to chociaż pozwolisz tym złodziejom ją zabrać, przecież oni tak ciężko pracują i do tego w nocy po godzinach...

Czy nie rozumiecie, że takie śmietniki działają na niekorzyść wszystkich AdSensowiczów? Potem mając porządną stronę wszyscy się dziwą, że stawki wynoszą jednego centa za klik. Z taką mentalnością jak wyżej, ja się coraz mniej dziwię reklamodawcom, że traktują sieć AdSense jak śmietnik i że stawki za klik są z roku na rok coraz niższe...

Naprawdę nie rozumiesz, że w interesie wszystkich wydawców AdSense jest eliminowanie z systemu witryn, które naruszają regulamin?

Korzystałem z podobnego skryptu i osobiście nie widzę nic złego w tym, że ktoś znajdzie sobie w serpach wyszukiwarkę MP3, znajdzie sobie kilka mp3ujek, pobierze, w między czasie znajdzie reklamę legalne i tanie mp3 i w nią kliknie...

Nie zaprzeczę podana przez Ciebie strona wygląda jak totalny spam jednak dodanie contentu w indexie , modyfikacja szablonu i lepsze rozmieszczenie reklam spowodowałoby, iż wyszukiwarki oparte o ten skrypt prezentowałyby się o wiele lepiej.

e. Pewnego razu moich 2 dobrych xP kolegów postanowiło wyrzucić mnie z adsense...Jeden się zajął klikaniem jak opętany a drugi na siłę szukał niezgodności z regulaminem, łamanie praw autorskich itp. i zgłosił to i owo (oczywiście zarzuty bezpodstawne)

Gdy moi koledzy mówili że zarabiają kokosy na klikaniu w maile i mówili mi co ty możesz wiedzieć o zarabianiu w internecie, my to naprawde jesteśmy fajni a ty się zamknij i idź do swojej piaskownicy to staram się nie wchodzić w dziecinadę i na siłę ich uświadamiać.

Nie widzę najmniejszego sensu w chwaleniu się stroną przed znajomymi. Za kilka lat dopiero dzieci zaczynają rozumieć to że jak pochwalą się swoją stroną to nie zostaną pochwaleni, a wręcz przeciwnie czyli dostaną bana. Im szybciej to się zrozumie tym lepiej...

powinieneś także siebie zgłosić na policje, poniewaz z tego co wiem sciąganie takiej muzyki jest nielegalne i karane

Zastanawia mnie czy stopka. Na stronie X.pl masz możliwość odsłuchu i pobrania plików MP3. Jeżeli nie posiadasz oryginału to usuń plik po 24 godzinach. Pobierasz na własną odpowiedzialność.

By coś zmienił...

Bardzo mi smutno że koleś z TSGI zrobił klasyczny przykład spamu nadającego się na bana jednak ma on naprawdę duże możliwości i jeśliby wyprostować sprawę z legalnością to można sporo zarobić z Adsense (fajnie się reklamy dopasowują choć stawki nie powalają...) no i SWL-i (bardzo ładnie wchodzi site tylko trzeba mieć stabilny traffic najlepiej na poziomie >2k uniq).

Pozdrawiam ;)

O geez jak w przedszkolu. Oczywiście idiotycznego porównania do jakiegoś okradania mieszkania czy samochodu nie mogło zabraknąć bo to w takich sprawach już standard. Chyba wchodzić nikt nikomu nie każe i reklamować się też nie.

Nie rozumiem co ma interes wydawców, reklamodawców czy kogokolwiek do stron które są wyświetlane pewnie z 120 razy dziennie i nie wiem co to komu przeszkadza.

A kablowania nie rozumiem tym bardziej i piszę to jako wydawca. Google ma procedury i oni niech to sobie weryfikują na bieżąco czy przy wypłatach. Do głowy nie przyszłoby mi nic głupszego jak przeglądanie stron i słanie raportów na te które mi się nie podobają bo może przy następnej wypłacie będzie 12 a nie 10 groszy za klik.

A tak ogólnie to "sprawa" jest bo ktoś zapłacił 50 groszy za parę klików z takich stron czy ma jakieś głębsze dno?

A kablowania nie rozumiem tym bardziej i piszę to jako wydawca.

A tak ogólnie to "sprawa" jest bo ktoś zapłacił 50 groszy za parę klików z takich stron czy ma jakieś głębsze dno?

Ciekaw jestem co wydajesz, ale istotniejsze dla mnie jest co rozumiesz przez kablowanie? Co to znaczy kablować?

A odnośnie tych 50 groszy to czy znasz takie powiedzenie; od rzemyczka do koniczka? Czy jest w tym powiedzeniu jakieś głębsze dno?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Coś mi się wydaje, że autor topiku pomylił fora. Pytanie powinno być zadane na blogu google np. a nie na forum pozycjonerów. Jeżeli uważasz, że strona w jakiś sposób narusza wytyczne google zgłoś ja na spam raport. Po jaką cholerę wywołujesz kolejny konflikt ? Jak dla mnie topik do zamknięcia się tylko nadaje.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie rozumiem co ma interes wydawców, reklamodawców czy kogokolwiek do stron które są wyświetlane pewnie z 120 razy dziennie i nie wiem co to komu przeszkadza.

Przeszkadza reklamodawcom, którzy nie lubią wydawać pieniędzy na śmieciowy ruch. Śmieciowy z ich punktu widzenia, bo nie da się na nim zarobić. To tak, jak z roznoszeniem ulotek -- jeśli zamawiasz taką usługę, oczekujesz, że zostaną uczciwie rozniesione. Nie oczekujesz, że połowa z nich zostanie wyrzucona do śmieci. Jeśli firm, które wyrzucają ulotki do śmieci robi się coraz więcej, te uczciwe też tracą na wiarygodności.

Ciekawe, czy nie będziesz marudzić, gdy będą Cię oszukiwać reklamodawcy, co wcale nie jest takie trudne, jak Ci się wydaje...

Do głowy nie przyszłoby mi nic głupszego jak przeglądanie stron i słanie raportów na te które mi się nie podobają bo może przy następnej wypłacie będzie 12 a nie 10 groszy za klik.

A widzisz, mnie też nie przyszło do głowy szukanie stron i słanie raportów.

Ale przyszło mi do głowy, że może ludzie nieświadomie łamią regulamin. Jak widzę coś takiego, kontaktuję się z administratorem serwisu. Kolejnym krokiem byłoby napisanie do supportu AdSense, ale jeszcze nie miałem okazji.

Nie wiem w sumie o co chodzi. Wątkotwórca znalazł stronę, która jego zdaniem kwalifikuje się do bana. Chciał się dowiedzieć, czy rzeczywiście tak jest. Może chciał coś takiego zrobić u siebie... Co w tym złego?

Lis, chyba nie przeczytałeś dokładnie 1 postu. Tam jest o zamulaniu kompa, raporcie, śmietnikach itd. Nic o chęci zrobienia czegoś podobnego.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności