Skocz do zawartości

BAN za BANA :)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Proponuje w dziale o Google i filtrach zrobić przyklejony temat, o tytule "BAN za BANA". Chodzi o to, żeby każdy użytkownik przeczytał w jak prosty sposób można sprawdzić, czy domena ma BANA, zanim założy kolejny topik, w którym napisze, że jego strona dostała BANA a tak naprawdę ma tylko filtra. Widziałbym to tak:

Drogi użytkowniku - zanim napiszesz, że Twoja strona dostała BANA sprawdź w Google site:domena.pl - jeżeli zapytanie zwraca wyniki w postaci adresu Twojej strony lub / oraz podstron to nie jest to BAN. Jeżeli tej strony nie ma w wynikach na jej słowa kluczowe to nie jest to BAN, tylko filtr. Za błędne pisanie o BANACH też możesz dostać BANA - na forum. Oczywiście to żart, ale chodzi o zrozumienie absolutnej podstawy i nie mieszanie pojęć :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A no racja, jeszcze takie info: nowe strony potrafią się zaindeksować i wypaść z indeksu na kilka dni, po czym wrócić, nie ma sensu pytać o domenę, która ma poniżej 1 miesiąca od czasu pierwszej indeksacji :D

Chodzi mi o to, ze zagladam, czytam a tu "Googiel szaleje !! masowe BANY, apokalipsa", po czym sie okazuje, ze komuś wpadly w filtra 3 stronki MFA, a ja tu zawalu dostaje jak to cztam ;)

Np topik "Ban na SWLe" odebralem dwojako zanim go otwarlem:

- strony wszystkich SWLi dostały BANA - czyli zostały usunięte z indeksu

- strony biorące udział w SWLach dostały BANA - czyli zostały usunięte z indeksu

;)

czytam ze od wczoraj nie ma jej w top 10 to mnie szlak trafia.

Heh, częściej piszą, że kilka godzin temu albo "właśnie zauważyłem". W ogóle przecież na forum nikt z nas nie cofnie bana/filtra, więc z samego założenia te tematy są bez sensu.

Powinien być przyklejony temat, gdzie po kilku dniach od znacznego spadku w SERPach można zadać pytanie "czy moja strona ma bana/filtr?" jeżeli kogoś interesuje co mogło być przyczyną.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

W ogóle przecież na forum nikt z nas nie cofnie bana/filtra, więc z samego założenia te tematy są bez sensu.

Cofnac nie cofnie ale wpisze "site:domena.pl" i odpowie, ze to nie ban. A tak jest w 99% przypadkow :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności