Skocz do zawartości

Załączanie ustaw, kodeksów do strony www

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Mam portal tematyczny w którym co rusz przewijają się aspekty prawne. Treść, nie narzekam, dość unikalna. Ostatnio dopisałem krótki artykulik (cały portal to zbiór artykułów, porad) i tak sobie pomyślałem, ze można by doń załączyć tekst jednej z ustaw korespondującej z poruszanym tematem. Czyli coś, od czego roi się w necie, co ma niejeden portal czy to rządowy, czy prywatny (firmowy) poświęcony zagadnieniom prawnym.

Czy myślicie, że zrobienie podstrony z tekstem ustawy (wiadomo, ze nie będzie unikalny - ustawa ta ustawa) może jakoś zaszkodzić stronie w aspekcie pozycjonowania? Wszak dołożę potężny kawał "duplicate content" A może trochę pomoże - google przychylniej oceni z racji pojawienia się po prostu dodatkowego elementu - urozmaicenia?

Aha, czy proponujecie ewentualnie w formacie takim jak strona (html?) czy może word lub inny format?

Zanim wstawisz kawałek kodeksu, to zrób test.

Wpisz jedno zdanie w cudzysłowie w okienko wyszukiwania, jeśli zwróci Ci dużo wyników to jest źle. Zwłaszcza jeśli większość z nich już jest w wynikach uzupełniających.

Rezultatem takiego duplikatu będzie brak danej podstrony w wynikach wyszukiwania.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Śmiało możesz tak zrobić :D Jeżeli chcesz mieć te podstrony w SERP'ach dorzuć trochę unikalnej treści ze słowami kluczowymi i podlinkuj;)

Może być ta sama treść na różnych podstronach :) A jak po prostu wrzucisz to nic lub niewiele zmienią na + ;)

nihil fit sine causa

Dziękuję za rady. Powstał dzisiaj na tej mojej stronie artykuł o kredycie konsumenckim. I tak sobie pomyślałem, że w pewnym miejscu dodałbym zdanie w rodzaju "Z pełnym tekstem ustawy o kredycie konsumenckim można zapoznać się TUTAJ" Wyraz "TUTAJ" byłby linkiem tekstowym do tekstu ustawy właśnie która byłaby osobna podstroną. Natomiast to, czy zostałaby ona zaindeksowana, już niewiele mnie obchodzi. Istotne jest dla mnie, aby strona generalnie nie ucierpiała.

Zauważyłem, że wiele stron ma załączony tekst tej ustawy (po wpisaniu fragmentu ustawy w wyszukiwarce pojawia się wiele wyników) ale chyba wszystkie mają ją w formacie pdf. A co będzie, jeżeli ja u siebie zamieszczę ja w formacie html? Czy byłoby to lepsze niż zamieszczenie jej w pdf?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności