Skocz do zawartości

Czemu tak jest?

szulczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wykupiłem reklame w Adwords no i mam pewne pytanie: czemu np moja strona jest w linkach sponsorowanych po prawej stronie a nie np po lewej tam pod wpisaniej danej frazy do wyszukiwarki?

proszę o odp

pozdrawiam

zeby byc po lewej stronie to musisz miec wynik jakosci powyzej 8/10 i zaplacic stawke odpowiednia duza. Nie pytaj ile bo nie wiem jak to oszacowac. Tez sie bawie troche i ni cholere nie moge zrozumiec. Czemu czasami placac np 20 groszy udaje mi sie trafic nad podswietlone pole i kasuje mi 13 groszy, a czemu czasami oferuje np. 25 gorszy i jestem gdzies z boku mimo placenia za klil 18 groszy. Przy jakosci 8/10. Pewnie jakis inny czynnik ma tez znaczenie. Po za tym ja mam mamly budzet na eksperymenty, jakbym wywalal ze 100 zl na dzien to moze cos by z tego bylo.

Nie ma mozliwosci 'wybrania' miejsca gdzie reklama ma sie pojawiac. To czy bedzie nad normalnymi wynikami czy poprawej stronie zalezy od ogolnej oceny jakosci. QS, CTR i przede wszystkim bounce rate. Zeby reklama wyladowana po lewej musi byc uznana przez Google za wartosciowa (albo musi byc duza konkurencja na dobrze plane slowo, wtedy upychaja ile sie da wiec i zajete beda wszystkie 4 spoty po lewej).

Pozdrawiam

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zeby reklama wyladowana po lewej musi byc uznana przez Google za wartosciowa (albo musi byc duza konkurencja na dobrze plane slowo, wtedy upychaja ile sie da wiec i zajete beda wszystkie 4 spoty po lewej).

Musi zostać uznana za mocno dopasowaną. Można wylądować po lewej beż żadnych konkurencyjnych boxów z prawej.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Relons: nie pisalem, ze MUSI BYC konkurencja tylko, ze jak jest duza to wtedy googlarka upycha zeby bylo jak najwiecej reklam na pierwszej stronie (3 spoty, nie 4 - przeklawiaturzylem sie).

Mariolosek: :) - nie wierzysz to sprawdz ;]

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności