Skocz do zawartości

Konto adsense na inny rachunek bankowy a rozliczenie

Hunter18

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie testowałem takich manewrów bo i po co, więc nie mam informacji z pierwszej ręki. Na logikę rzecz biorąc kolega będzie się musiał z tych dochodów tłumaczyć gdy mu Urząd Skarbowy zajrzy na konto. Czy wystarczy wtedy, że Ty pokażesz swojego PITa? Nie wiem, pewnie jeszcze się przyczepią, że prowadzi niezarejestrowaną działalność gospodarczą. ;)

Czemu nie możesz zamówić przelewu na swoje własne konto?

Ach -- czyli odwrotnie, niż zrozumiałem. Tak czy siak właściciel konta będzie miał kłopoty w przypadku kontroli Urzędu Skarbowego. O ile się nie rozliczy, rzecz jasna...

Jeszcze żeby uściślić to Lisowi chodzi o właściciela konta bankowego, a nie Adsense. Również potwierdza - Urządk skarbowy przecież nie ma wglądu w dane Google, a monitoruje jedynie konta bankowe.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

no dobrze, ale jak kolega nie bedzie mial zadnej kasy tlkyo bedzie szla do mnie to US nie powinien się do niego czepiac....

Masz rację -- Ty będziesz miał kasę i Ty będziesz miał PRZYCHÓD z którego musisz się rozliczyć. Gorzej, że umowę z AdSense (która i tak większego znaczenia nie ma dla US) ma kolega a nie Ty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności