Skocz do zawartości

Wypadek podczas rajdu..

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie że na forum są fani tego sportu. Ja sam amatorsko jeżdżę, nie raz zdarzyło mi się to samo (na szczęście bez kibiców) i dzięki temu wiem że w życiu nie stanąłbym po tej stronie zakrętu. Nie rozumiem osób które idą na rajd licząc że zobaczą "dzwon" a tym bardziej nie rozumiem osób liczących na ten dzwon i stojących w takim miejscu. Można powiedzieć że Kuzaj miał pecha - bo w tym miejscu przy takiej nawierzchni tak naprawdę każdemu mogło się to zdarzyć.

No i niestety, Leszek Kuzaj zapowiedział zawieszenie udziału w rajdach.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

hehe widze ze przynajmniej jedna osoba z forum wysyłała kiedy fotki na mój vortal rajdowy :)

sam jestem zawodnikiem i na ostatnim dzwonie wyleciałem w miejscu, które "teoretycznie było bezpieczne", slick puścił i skonczyło się na drzewie, dobrze że nie było tam ludzi.

niestety na rajdach tak jest że utrzymanie kibiców na miejscach odpowiednich i bezpiecznych to zadanie nierealne, nie raz zdarzało sie że stawiali na zabezpieczeniu jakiegoś młodego chłopaka 1,6m w kapeluszu, a na oes przychodzili "lokalni znawcy sportów wszelakich" fest wypici, itd. i taki chłopak co by nie robił to i tak nie ma szans :/

edit: literówki

• 2 tygodnie później...

Głupia sprawa, ludzie nie myslą staja na wypadkowej zakrętu do tego z dzieckiem.. 13.12.08 bylem na Karowej na zielonej trybunie, po kazdym przejezdzie ludzie na trubunie równoczesnie tupali w podloge, a ta trybuna to zwykłe "rusztowanie". Moze przesadzam, ale jakby wszyscy tak napier...

Kuzaja zal, nie jego wina, ale fakt tez taki ze najczesciej sie rozbija na rajdach. :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności