Skocz do zawartości

WebMachine.pl - system linków tematycznych, stałych i rotacyjnych

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ps. już można oczywiście dodawać strony i testować system.

Dodałem stronę, zainstalowalem kod jak trzeba ale autoryzacja nie przechodzi chociaz linki sie wyswietlaja.

id mojej strony to 1150

Proszę zwrócić uwagę czy prócz kodu linków zainstalowany jest kod na paczki (chodzi o funkcję wyświetlającą), gdyż system sprawdza poprawność w oparciu o ustawienia strony - jeśli jest ustawiona wymiana paczkami, wówczas system przeprowadza testy również pod kątem obecności kodu na paczki.

No wlasnie, nie wstawilem kodu paczek.

No coz, niby sporo potrafie a zakrecilem sie przy takiej prostej czynnosci.

Usability do poprawy

:)

linki ze stopki...

To po co tworzyć zaplecze skoro można kupić linki? Kurde, ale mnie oświeciłeś. A w ogóle to po co pozycjonować skoro można zapłacić i ktoś to zrobi za mnie! Nie no naprawdę jestem pod wrażeniem Twojego odkrycia ;)

Dzięki, musimy to kiedyś oblać :)

Za linki możesz zapłacić, ale kase możesz mieć przecież z własnego zaplecza - jeśli jest dobre, to ktoś kupi linki na nim, ale to rynek zadecyduje.

Za linki możesz zapłacić, ale kase możesz mieć przecież z własnego zaplecza - jeśli jest dobre, to ktoś kupi linki na nim, ale to rynek zadecyduje.

Czyli uważasz, że lepiej:

1. Znaleźć kupca na link

2. Zaksięgować wpłatę, wystawić f-vat/rachunek, ewentualnie "na czarno" sprzedać narażając się na wizytę urzędników z US.

3. Za zarobione pieniądze poszukać kogoś kto sprzeda link na interesującej nas stronie.

4. Zrobić mu przelew.

5. Zaksięgować od niego fakturę / rachunek

Niż [tak jak w przypadku WM]:

1. Zaproponować wymianę linkami pomiędzy swoją stroną a stroną na której chcemy pozyskać link.

Tak jak napisałeś, to rynek zadecyduje.

Jeżeli było to pytanie to wybacz, ale dość szybko przeleciałem przez ten temat.

Można na przykład dodać daną podstronę na której chce się wyświetlić link? (wtedy chyba główne atrybuty to zaindeksowanie i ilość linków wychodzących).

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Można na przykład dodać daną podstronę na której chce się wyświetlić link?

Tak, użytkownicy będą wiedzieć, że wymieniają się tylko z podstroną patrząc na jej adres.

System jeszcze nie do końca sprawnie oblicza statystyki dla pojedynczych podstron ale do końca tygodnia zamierzamy się z tym uporać. Dane takie jak PR, linki wychodzące i BL będą sprawdzane tylko dla danej podstrony.

Brad, mówimy dalej o systemie, wyobraź sobie poprostu, że pkt to kasa. System dropped.pl działa podobnie.

Jeśli chcesz się bawić w księgowanie faktur, przelewy itp. to jest to jakieś rozwiązanie. W WM proponujesz transakcje linki za linki, jeśli druga strona ją zaakceptuje to od razu automatycznie możesz wstawić swoje linki. Zresztą tak jak pisałem w WM będzie możliwość sprzedaży i kupna linków, ale tworzymy to z myślą o osobach, które sprzedają teraz punkty a nie dlatego żeby wprowadzić jakiś przelicznik linków na kasę aby za kasę można było kupić linki, po co komplikować?.

Podsumowując podałem swoje argumenty przemawiające za bezpośrednią wymianą linków. Ty bronisz swojego zdania argumentując, że tamte systemy są lepsze albo, że "za pieniądze można kupić linki". Jeśli to wszystko to raczej temat uważam za zamknięty.

Pakinter: Teraz już zawsze powinno pokazywać BL z yahoo, wiek domeny poprawimy na dniach.

Wydaje mi sie tez ze nadaje sie bardziej do wymiany miedzy dobrymi stronami a nie smieciami.

Oczywiście jeden dobry link może dać tyle co 100 słabych. Ale też nie ma problemów z automatycznym zaproponowaniem transakcji i 100 słabym stronom czy też śmieciom.

Pakinter: mam z Tobą jedną wymianę, wstawiłeś swój link na mojej stronie? Robi się to w transakcje -> zawarte -> zarządzaj

wymianą

Oczywiście, codziennie jest to monitorowane. Oprócz maila z powiadomieniem, WM [WebMachine] automatycznie blokuje wymianę, czyli ściąga link kontrahenta z Twojej strony. Czasami link może się przestać wyświetlać nie z winy użytkownika. Wtedy system blokuje taką transakcje i wysyła wiadomość również do właściciela strony o możliwej przyczynie zaistniałej sytuacji. Jeśli użytkownik w ciągu 7 dni poprawi błąd i link znowu zacznie się wyświetlać to WM aktywuje wymianę i wstawi link użytkownika na Twoja stronę.

Zachęcam do rejestracji i sprawdzenia systemu, link w mojej stopce :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności