Skocz do zawartości

[opinia] dhosting.pl i ovh.pl

reason

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam z usług ovh już dłuższy czas i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Dhosting nie znam więc się nie wypowiem

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

arek_inc napisał(a):
WHT zamknęło już temat, więc coś jest na rzeczy.

Widocznie forum, na którym mówi się o hostingu nie chce rozmów o kłopotliwym hostingu :)

Aby nikt nie szukał oto link do zamkniętego dzisiaj tematu.

Moim zdaniem w dyskusji brali przede wszystkim udział chłopcy z dHosting. Nikt inny tak głupich pytań by nie zadawał... Uciszyli się dopiero po przedstawieniu kilku zrzutów ekranu.

fobi napisał(a):
Temat został zamknięty do wyjaśnienia sprawy (po przeczytaniu go dzisiaj skontaktowałem się z firmą dhosting.pl).

Poniżej link do sprostowania wysłanego przez dhosting.pl

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?act...=post&id=22

Rzeczywiście - nie widać tu złej woli dhosting. Co nie zmienia faktu, że sytuacja jest przedziwna i stawia firmę w fatalnym świetle. Z oświadczenia jednoznacznie wynika, że od półtora miesiąca wszyscy klienci dhosting de facto nie są właścicielami swoich domen. Sprawa pewnie będzie rozwiązana, ale nie wyobrażam sobie podobnej sytuacji np. w home.pl czy netarcie - na skutek "błędu" home.pl z dnia na dzień staje się właścicielem kilkuset tysięcy zarejestrowanych u nich domen! To byłby chyba smutny koniec każdej dużej firmy.

była...

fobi napisał(a):
Temat został zamknięty do wyjaśnienia sprawy (po przeczytaniu go dzisiaj skontaktowałem się z firmą dhosting.pl).

Skoro ktoś na forum o hostingu zamyka w pośpiechu kłopotliwy temat "do wyjaśnienia" a moje konto na forum blokuje, oznacza to dla mnie, że forum nie jest do dyskusji o hostingu a do dyskusji o du**e Maryny.

fobi napisał(a):
Poniżej link do sprostowania wysłanego przez dhosting.pl

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?act...=post&id=22

Wyjaśnienie a raczej swój punkt widzenia (zupełnie odmienny od mojego) dHosting przesłało, jak zwykle w dużym pośpiechu. Wcale się nie dziwię, bo już na etapie zgłoszenia skargi do NASK śpieszyli się z infantylnymi wyjaśnieniami. Szkoda, że na swoją domenę musiałem czekać bagatela, ponad miesiąc i jest obecnie moja tylko dlatego, że zajałem się sprawą. Podejrzewam, ze pozostałe domeny przeniesione z Active24 i które tak ślicznie zmieniły właścicieli na COOLING.PL nadal należą do COOLING.PL :)

Nie mój już to problem a właścicieli tychże.

W sprostowaniu Kuśmider Rafał powołuje się na rzekome nieopłacenie faktury za hosting. Jest to interesująca interpretacja braku wystawienia faktury za hosting. Co więcej, Kuśmider był łaskaw napisać w panelu administracyjnym hostingu, że dHosting nie wystawi takiej faktury. No cóż, w takiej sytuacji mamy kolejny raz sytuację co najmniej dziwną. Zdążyłem się jednak do tego przyzwyczaić jeśli chodzi o "specjalistów" z dHosting.

Niebywała w tej sprawie jest powtarzalność błędów, które zostają popełnianie i tłumaczenia Kuśmidra rodem z kiepskiej komedii. Oczywiście wszystko to ma na celu podreperowanie podupadłej nieco reputacji dHosting.

Należy sobie zadać pytanie - czy w nowej usłudze (VPS) dhosting również będzie tak infantylnie się tłumaczyć? Również będzie wydzwaniać do klientów i truć o łamaniu zasad?

Proszę mi wskazać, w którym momencie ja złamałem zasady wobec COOLING.PL a później pisać takie bzdety jak w tym żałosnym "sprostowaniu".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności