Skocz do zawartości

problematyczna fraza

piernik

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem wypozycjonowac moją nową stronę ( https://www.polskieszlaki.pl ) na frazę "Turystyka w Polsce". Okazało się to bardzo problematyczne. I to najprawdopodobniej za sprawą "w" we frazie.

Frazę "Turystyka w Polsce" mam na każdej stronioe w tytule strony, dodałem ją również do linkora - mimo to Polskie Szlaki nie są w 500 pierwszych wynikach.

Na krótki czas zmieniłem frazę w linkorze na "Turystyka Polska" i już po paru dniach byłem na 30 miejscu.

Są jakieś sposoby żeby wypozycjopnować się jednak na "Turystyka w Polsce"? Google bierze pod uwagę "w" - nie ucina go jak np "i". A jak wiadomo "w" jest w prawie każdym adresie internetowym "www." co jest brane pod uwagę w wyszukiwaniu - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "w" i jest pełno podkreśleń adresu... i co ja biedny mam zrobić z tą frazą?? :)

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

... i co ja biedny mam zrobić z tą frazą?? ;)

Temat fraz był poruszany wielokrotnie. Nie potrafię odpowiedzieć wprost na Twoje pytanie ale:

Jeśli ustawie swoja strone na fraze 'jdbfgvbzisbvbzsdsvbz' to zaiste będę pierwszy we wszystkich wyszukiwarkach... i jedyny ! Bo kto będzie pozycjonował taką frazę no i kto tego będzie szukał !? Chciałem tylko powiedzieć byś najpierw sprawdził czy ktokolwiek szuka takiej frazy jak 'turystyka w polsce'... sądzę, że raczej 'turystyka polska' ale oczywiście mogę się mylić. Problem Twój tyczy sie naszej polskiej przypadlosci jaką jest deklinacja (polska - polsce) wiec przemysl czy aby na pewno to dobra fraza.

Co prawda są tacy co 'zapytowywują' google np. tak: 'Jak napisać program, który będzie robił to i to' ale na takich klientów ja bym nie liczył.. ;) Słyszałem że trwają prace nad możliwością zadawania takich pytań ale sądzę, że to jeszcze dość odległa przyszłość.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności