Skocz do zawartości

Strony niema W Wyszukiwarce Google

lempi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Mam problem z którym niemogę sobie poradzić od miesiąca...

Otóż zgłosiłem swoją strone do Google lecz w dalszym ciągu niezostała ona zindeksowana choć została ona zweryfikowana i do tej pory niepojawia sie w wyszykiwarce Google.

Zgłosiłem też mape witryny sitemapindex.xml...N początku zgłosiłęm 3 mapy witryn sitemapindex.xml sitemapcategories.xml i sitemapproducts.xml lecz pojawiły sie w zakładce stan ostrzeżenia.Myslalem ze jeżeli wykasuje 2 mapy witryn i zostawie tylko główną czyli sitemapindex.xml to ostrzezenie znikną ale tak sie niestało...

Jak wchodzę z szczegóły mapy witryny to mam podsumowanie:

Właściwość Stan

Typ mapy witryny Sieć

Format Indeks Sitemap

Przesłano 06-11-2008

Data ostatniego pobrania przez Google 17 godz. temu

Stan OK

Całkowita liczba adresów URL w mapie witryny 38

Zaindeksowane adresy URL w Mapie witryny Pomoc 36

Mapa witryny uwzględniona w tym indeksie map witryny:

1 – 2 z 2 Nazwa pliku Stan

https://mojastrona.com/sitemapcategories.xml Ok Szczegóły

https://mojastrona.com/sitemapproducts.xml Ostrzeżenia Szczegóły

Pózniej jak wchodze w te ostrzezenia wciskam szczegóły to wyskakuje mi informacja:

Wszystkie adresy URL w mapie witryny mają ten sam priorytet.

Wszystkie adresy URL w Twojej mapie witryny mają ten sam priorytet (niedomyślny). Priorytet określa wagę danego adresu URL w odniesieniu do innych adresów URL w Twojej witrynie i nie ma żadnego wpływu na pozycję Twojej strony w wynikach wyszukiwania. Jeżeli wszystkie adresy URL mają ten sam priorytet, Google nie może stwierdzić, które z nich są ważniejsze.

Pomózcie mi co mam zrobić zeby to poprawic i zeby moja strona pojawiła sie w wyszukiwarce. :):)

Witam Serdecznie

wlasnie o to chodzi że umieściłem linki mojej strony w katalogach stron, w ogłoszeniach i na róznych forach tematycznych lecz w dalszym ciągu nic...

Sprawdzalem w Webmaster tool ze google przemierza moją strone i sprawdzał ją rózno 20 godzin temu mape sitemapindex.xml.

Co mam zmienić jakie działania mam podjąć by moja strona byla w wyszukiwarce google??Pomóżnie

ps. Dziekuje wszystkim z góry za odpowiedzi na Moje pytania

No proszę :)

Zdecyduj się na jeden adres ( z www. lub bez ) a z drugiego zrób przekierowanie 301, plus w Google Webmaster Center możesz wybrać preferowaną domenę/subdomenę.

Jak zdecydujesz się na www. to pamiętaj o dodaniu subdomeny w sitemapach

Witam Ponownie

Juz zmienilem na preferowaną domene jak mam zrobic to przekierowanie 301??Bo niemam zielonego pojęcia:/

W jeszcze pytanie jak mam dodac subdomene w sitemapach??

Przepraszam ze zadaje tyle pytan ale w tych sprawach jestem zielony.

Pozdrawiam wszystkich

Juz zmienilem na preferowaną domene jak mam zrobic to przekierowanie 301??Bo niemam zielonego pojęcia:/

Spróbuj popatrzeć tutaj: przekierowanie 301 skorzystaj z .htaccess i części jak przekierować na wersję z www

a subdomena w sitemapie to poprostu do każdego adresu w mapie strony musisz dodać przedrostek www. jak robiłeś mapę ręcznie to ręcznie dodajesz, jak z automatu to wygeneruj jeszcze raz.

Warto dodać jeszcze w sekcji head strony takie coś:

<base href="www.twojastrona.pl" />

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Witam serdecznie

Juz zmienilem na preferowaną domene www na poczatku ale przekierowanie 301 to ja mam ustawione poniewaz jak bym go niemial to strona przeciez by mi niedzialala na pod domena www a dziala ;)

Narazie jeszcze niezostała ona zindeksowana wiec poczekam jeszcze kilka dni i dam znac na forum co i jak:)) Pozdrawiam serdecznie wszystkich na forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności