Skocz do zawartości

Google i Site

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele się tutaj pisze o spadającym site, ja jednak mam odwrotny problem.......

Przykładowe dwie domeny jakie kupiłem z odzysku zaczęły się dziwnie zachowywać. Jak je kupiłem miały site w googlu po kilkanaście, kilkadziesiąt stron. Postawiłem na nich Jomle i WP zawierające po jednej stronie i .......gogiel zgłupiał - zaczął zwiększać site...po około miesiącu site urósł na jednej domenie do 1000 stron a na drugiej do .... 48 tysięcy.....wszystko oczywiście strony archiwalne jakie kiedyś były tam.

Nie jest to jakiś jednodniowy skok, czy coś, ale stopniowy, liniowy wzrost. Burdel na maksa w śmieciowej wyszukiwarce.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja zauwazylem, ze Google jest powizane z www.archive.org, nie pamietam ale wiem, ze kiedys mialem niezbity dowod. Mam takie domeny, ktorych nie przedluzylem, strony, ktorych nie ma, nie istnieja a site rosnie :) Wiem, ze Google indeksuje wszystkie podstrony kazdego serwisu, posiada tez swoje archiwum, jednak pelnych danych nieupublicznia, tak samo jak linkow prowadzacych do strony, dlatego tak to wyglada. Co decyduje o tym, ze dana podstrona znajduje sie w indeksie i jest wyszukiwana a ktora nie ? trdno powiedziec, jednak jestem pewny, ze w ich bazie sa wszystkie podstrony, nawet z przed kilku lat.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Tak, też to zauważyłem jakiś czas temu. Mam kilka domen, którym mimo własnej treści na początku przybywał site zaindeksowany przed rokiem.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

jak widac jakis blad.. bo tez mi sie zdarzylo.. nawet po kilku miesiacach od zmiany tresci powrocily w site stare pdostrony, ktore juz nie istnieja.

Niekoniecznie błąd, może po prostu G ma taką politykę...

a co to za polityka pokazywac site z przed roku.. podstrony, ktore nie istnieja?

Ja tez tak raz mialem. Na domenie glownej stala kopia wiki, a na subdomenie jakis skrypt. W zwiazku z tym, ze ten skrypt nei byl mi potrzebny to skasowalem cala subdomene. Pewnego dnia sprawdzilem site:domena.pl i patrze ze tam masa podstron z tej subdomeny, co w ogole nie istnieje. Okazalao sie ze google indexuje na ta subdomene tresc z domeny glownej. Bo jak sie wpisywalo adres to w zwiazku z tym ze subdomena nie istniala to przerzucalo na domene. Codziennie po kilka tysiakow site'u dorzucal, az dojechalo do 30k.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Okazalao sie ze google indexuje na ta subdomene tresc z domeny glownej. Bo jak sie wpisywalo adres to w zwiazku z tym ze subdomena nie istniala to przerzucalo na domene.

Miałeś tam przekierowanie (302 lub 301) dla każdej podstrony -> strona głowna? Czy każda podstrona -> podstrona w domenie głownej?

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności