Skocz do zawartości

Czy katalogi, presell page zarabiają?

dvvb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, czy presell page, katalogi stron zarobią chociaż na przedłużenie hostingu / domeny? Tworzone są dla całego społeczeństwa, często moderowane więc troszkę czasu pochłaniają. Nie wiem po prostu czy bawić się w zakładanie takich miejsc. Czy idzie na nich zarobić (nie licząc SWLi)?

Obecnie bawię się w presell page więc dużo nie mogę powiedzieć w temacie.

czy presell page, katalogi stron zarobią chociaż na przedłużenie hostingu / domeny?

Ostatnio wkładam adsense do moich moderowanych presell page. Ale co z tego wyjdzie - zobaczymy.

Ja osobiście nie mam na celu zarobić na presellku ale nie obrażę się jak zostanie zwrócona domena.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

No nawet z 40-tu dobrze podlinkowanych presell page nie wbiję się do top10 (średnie frazy typu akwarystyka)

A to niby dlaczego ? jeżeli będą odpowiednie to jak naj bardziej. A co do tematu, wszystko zależy od tego jak podejdziesz do tych precli jak zechcesz to będą zarabiać, są auto blogi które mają kilkalność 20% i zarabiają na nie jedną domenę.

Edit: Widziałeś ile BL ma pierwsza strona na Akwarystyka?

tak można. 2 lata budowania katalogu i można cieszyc się z PR5, trafikiem na poziomie 10kilo UU dziennie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja jestem ciekaw ile taki 'dobrze rozbudowany' precel może generować ruchu?

Podbijam pytanie.

2 lata budowania katalogu

Fajnie byłoby gdyby była gwarancja, że taki okres przeżyje. Trzeba mieć troszkę szczęścia...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

neon: mam obecnie 11 takich katalogów, z ktorych 2 sa dośc stare (2004 i 2005 rok) i zadbane.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

reklama na głównej daje ok 50-60 wejsc dziennie dla reklamowanej strony (link zewnętrzny lub link do wewnetrznego wpisu)

wpis podlinkowany (np leciutko SWL-em) daje blisko 100 wejsc dziennie (ale to zalezy od branży - ja sprawdzałem fraze "lampy" i "oświetlenie") - testowałem też kredyty i pożyczki ale nei moge ujawnic liczby wejsc (tajemnica handlowa) ale moge ujawnić że wisi na głównej nonstop :blink:

statystyka zrobiona za pomoca GA.

mowa o katalogach. precli się pozbyłem.

co do erroru zdarza się ... ostatnio pare katalogów wyciagnąłem z filtrów i ruch wzrósł mi kilkunastokrotnie i serwer się przytyka. Jutro przerzucę pewnie pejto na inny dedyk.

z precli mozna zarobic... na jednym z 3 jakie posiadam zarabiam.. ma duzo wejsc dziennie i czesto pojawiaja sie nowe artykuly, moderuje jak moge. Zarabia na AdSense. Na katalogach natomiast raz na miesiac moze jeden klik sie przypaleta... wiec moja odpowiedz brzmi tak mozna ale na nowych raczej sie nie zarobi.. na tych starych z jakas reputacja juz tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności