Skocz do zawartości

Problem z weryfikacją stronyw w Google Webmaster Tools

qiqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem filtr w google za linki z SWL, które znajdowały się w stopce. Usunąłem już wszystkie i chciałem zgłosić prośbę o ponownie rozpatrzenie witryny w Google Webmaster Tools. Nie mogę jednak tego zrobić, ponieważ strona jest niezweryfikowana. Próbowałem dokonać weryfikacji zarówno za pomocą tagu META, jak i pliku .html,

Podczas próby weryfikacji pierwszym sposobem wyskakuje mi taki błąd:

Stan weryfikacji: NIE ZWERYFIKOWANA

Nie można znaleźć weryfikacyjnego tagu meta.

natomiast przy próbie weryfikacji za pomocą pliku .html taki:

Stan weryfikacji: NIE ZWERYFIKOWANA

Wykryliśmy, że Twój plik weryfikacji zwraca w nagłówku stan 404 (Nie znaleziono).

Plik .html jest wgrany odpowiednio i wyświetla się pod podanym adresem. Tag META również wyświetla się poprawnie w źródle strony.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem i zna jakies rozwiązanie?

notebooki - wszystko o notebookach

Sprawdź czy możesz otworzyć plik przez link który wyświetlany jest w trakcie weryfikacji - może po prostu masz gdzieś literówkę. Upewnij się też że przy próbie odwołania do nieistniejącego adresu serwer zwraca błąd 404. Sprawdź też czy wpisałeś dobry adres strony - może próbujesz weryfikować jakąś inną :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności