Skocz do zawartości

Wysylanie naraz dwoch formularzy

verSuS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuje jednoczesnie wyslac dwa formularze po naciscnieciu submita. Jeden ktory bedzie przesylal informacje wewnatrz mojej strony, aby dodac informacje do bazy. A drugi formularz bedzie wysylal do platnosci online.

Jakies pomysly jak to zrobic aby po jednym kliknieciu wykonac naraz te dwie operacje?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Wywołanie funkcji header("Location: ); nie przekazuje dalej żadnych danych POST tylko nakazuje pobranie zasobu przekazanego w parametrze location !

Widzę, że mylisz pojęcia formularz! Formularz jest to cześć kodu HTML zdefiniowaną w tagach <form></form> posiadających właściwości takie jak action="" oraz method="" zawierający przeważnie w swoim ciele jakie pola formularza oraz przycisk submit. Fizycznie naraz idzie wysłać tylko jeden formularz skierowany do jednego odbiorcy zdefiniowanego w tagu action="".

Możesz to zrobić w ten sposób, że odbiorcą formularza wysłanego metodą POST będzie pośredniczący skrypt.php w którym dane zostaną odpowiednio dalej przekazane przy użyciu cURL...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pokombinowałem i zrobiłem to tak, że najpierw idzie post do mojego skryptu. Tam sobie obracam tymi informacjami, a na koniec wysyłam nagłówek i adres z parametrami. Może nie najlepsze rozwiązanie, ale działa tak jak chciałem.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

... Może nie najlepsze rozwiązanie, ale działa tak jak chciałem

Wydaje mi się, że najlepsze z możliwych (choć może się mylę) trzeba tylko uważać, żeby jak ktoś Ci przez przypadek wejdzie na stronę odbierającą dane, nie wysłał 'lewego' formularza - szczególnie jeśli chodzi o płatności - ale rozumiem, że skoro 'obraczasz tymi informacjami' to się przed taką ewentualnością zabezpieczyłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności