Skocz do zawartości

transfer domeny - co i jak?

xs400

Rekomendowane odpowiedzi

Prosisz obecnego rejestratora o wydanie kodów authinfo, rejestrujesz się w nowej firmie która ma tanie przedłużenia bez kruczków, nowemu rejestratorowi podajesz kody authinfo i to wszystko :blink:

Jednak jeżeli piszesz "od prawie roku" to pewnie domena nie była jeszcze przedłużana ale kupowana była w promocji więc jednak będziesz musiał je odnowić w nazwie

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Obecnego rejestratora musisz poprosic o wydanie kodu AuthInfo . Im wieksza firma tym więcej papierków bedą chcieć, dzieki ktorym będa przeprowadzać weryfikacje czy jesteś prawdziwym właścicielem domeny.

Jak już bedziesz miał ten kod (to w tym momencie to już jakieś 90% sukcesu całej tej operacji) wtedy u nowego rejestratora bedziesz mógł zrobić transfer domeny podając właśnie ten kod. Całą procedurą przeniesienia domeny zajmie się nowy rejestrator.

U obecnego rejestratora dowiedz się jak uzyskać kod AuthInfo.

U nowego jak przebiega procedura transferu domeny.

A tam gdzie masz obecnie hosting strony odpisz sobie adresy serwerów DNS

Najtaniej PL mają: ovh, masternet, cal, hekko

edit

i Adrian mnie uprzedził :blink:

.

Jednak jeżeli piszesz "od prawie roku" to pewnie domena nie była jeszcze przedłużana ale kupowana była w promocji więc jednak będziesz musiał je odnowić w nazwie

Nie przypominam sobie bym mial obowiazek przedluzania. Jednak nie wiem czy juz nie jest za pozno na zgloszenie ze chce odejsc - bo juz kolo 10 dni zostalo tylko. Nie wiem czy nie trzeba jakos wczesniej tego zgłaszac?

Transferu .pl możesz dokonać nawet na 1 dzień przed terminem ważności.

Skoro zostało tylko 10 dni to wysyłałeś już prośbę o kod authinfo do obecnego rejestratora? (on też poda Ci swoją procedurę wydania kodu).

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 1 miesiąc temu...

Witam,

No ja też się zastanawiam nad przeniesieniem kilkunastu domen z AZ. Za ten kod authinfo widzę, że trzeba zaplacic w AZ - 8 zł (netto). I pewnie tak jest, że jak się brało domenę za 1 zł, to trzeba przedłużyć o rok (poprawcie mnie jak się mylę). A z tych 4 (ovh, masternet, cal, hekko), to którą polecacie? (mam głównie domeny .pl i com.pl)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności