Skocz do zawartości

pare dręczoących mnie pytań

yooo3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem dosyc poczatkujacym, ale chce sie wreszcie wziasc za pozycjonowanie na powaznie i mam pare pytan:

1.(pytam teoretycznie :] ) Czy google moze zlapac strone w duplicate content tylko jesli 50% tekstu jest skopiowane z jednej strony, czy np z kilku roznych i lacznie jest 50%zawartosci i wtedy tez lapie sie duplicate?

2.Jesli przykladowo daje linki do swojej strony z for internetowych to te w sygnaturze tez sie licza czy lepiej w postach umieszczac?? Jesli w postach to czy trzeba dawac anchory, czy wystarczy zwykly link do strony www?

3.Jesli buduje swoje male zaplecze (2-3strony) to moga byc umieszczone u tego samego hosta co strona pozycjonowana, czy musza byc u innego?

4.Jaki jest sens stawiania dmozów, skoro jest w nich pelno linkow wychodzacych i malo tresci, wiec powinny miec mala sile linkujaca?

5.Jesli napisze unikalnego precla, i chce go rozmnozyc, to ile %slow musze zmienic zeby google nie uznalo tego za spam albo duplicate?

chyba to wszystko, jesli cos mi sie jeszcze przypomni to bede pisal :]

Witam, jestem dosyc poczatkujacym, ale chce sie wreszcie wziasc za pozycjonowanie na powaznie i mam pare pytan:

1.(pytam teoretycznie :] ) Czy google moze zlapac strone w duplicate content tylko jesli 50% tekstu jest skopiowane z jednej strony, czy np z kilku roznych i lacznie jest 50%zawartosci i wtedy tez lapie sie duplicate?

2.Jesli przykladowo daje linki do swojej strony z for internetowych to te w sygnaturze tez sie licza czy lepiej w postach umieszczac?? Jesli w postach to czy trzeba dawac anchory, czy wystarczy zwykly link do strony www?

3.Jesli buduje swoje male zaplecze (2-3strony) to moga byc umieszczone u tego samego hosta co strona pozycjonowana, czy musza byc u innego?

4.Jaki jest sens stawiania dmozów, skoro jest w nich pelno linkow wychodzacych i malo tresci, wiec powinny miec mala sile linkujaca?

5.Jesli napisze unikalnego precla, i chce go rozmnozyc, to ile %slow musze zmienic zeby google nie uznalo tego za spam albo duplicate?

chyba to wszystko, jesli cos mi sie jeszcze przypomni to bede pisal :]

1. Duplicat Content się nie łapie, to na polski zduplikowana treść. Google taką treść może niżej oceniać. Jest to oceniane jakimś algorytmem. Nie sądze, że google dobrze oceni art. jeżeli połowe tekstu skopiujesz a połowę dopiszesz z palca.

2. Zlicza, jednak z postów lepsze o ilę prócz tych linków jest jakiś tekst z nimi powiązany tematycznie.

3. Lepiej na różnych ip

4. Tutaj stawiający znają swój cel hehe

5. Użyj synonimów. Ile ? jak najwięcej nie ma ściśle określonej reguły.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

1. Teoretycznie nie - ale jak ci się dorwie do strony z quality to może róznie być

2. liczą się

3. Mogą być ale lepiej żeby był to inny host, chociaż przy 2-3 stronach to nie ma tak wielkiego znaczenia. Ale na pewno muszą to być inne domeny/ subdomeny innych domen

4. Jedynie pod SWL, ale w dzisiajeszych czasach lepiej budować ładne zaplecze

5. Ciężko powiedzieć, najlepiej użyć narzędzi do tworzenia synonimów.

gielo pisane w tym samym czasie ;)

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

wielkie dzieki,

a mam jeszcze jedno pytanie, czy jak robie strone na zaplecze to linki do strony pozycjonowanej powinny byc:

a) w stopce-bedzie je widac na wszystkich podstronach,( ale stopka to stopka)

;) w tekscie na niektorych podstronach

c) w tekscie gdzies wcisnac na kazdej podstronie

d) w stopce i na niektorych podstronach w tekscie

e) w stopce i we wszystkich podstronach w tekscie

???

W dzisiejszych czasach to najlepiej unikać stopek i linka wkomponować wokół tekstu, albo dać gdzieś w tekście. I nie warto dawać na każdej podstronie tego samego go bo to jest marnowanie miejsca na zapleczu.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

nie wszystko w pozycjonowaniu ma sens , czy 1000 kopia dmoza ma sens ? pewnie taki sam jak 10 tysieczna kopia opisów GG

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności