Skocz do zawartości

[prywata] Jaki internet wybrać do domu

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na chwilę obecną do wyboru:

Neostrada (1MB 64zł, 2MB 89zł)

Multimedia.pl (1MB 60zł, 2MB 100zł)

Netia.pl (1MB 59zł, 2MB 74zł)

W multimedia mam internet kablowy od 4 lat i w sumie może ze 4 godziny nie działał internet przez te 4 lata.

Zastanawiam sie nad netią 2MB , ktoś może posiada taki internet w Netii , na ADSL możliwa jest taka szybkość ?

Posiadam 4MB w netii razem z telefonem. Wychodzi 86zł miesięcznie, w tym 2h na wydzwonienie wliczone w abonament.

Miałem już z 5 przerw w dostępie do internetu ale zazwyczaj po telefonie albo kilku godzinach był z powrotem ale to chyba ze względu na miejsce zamieszkania. Prędkości są wysokie i stabilne tak więc może być.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

Panowie, pięciu się wypowiedziało i w pięciu postach "czeskie błędy"...

M - mega = 10^6

m - mili = 10^-3

B - bajt = 8 bitów

b - bit = bit to bit - najmniejsza jednostka informacji

PS. Wracając do tematu. Słyszałem pozytywne opinie o Dialogu (na łączu 2Mb kumpel osiąga download 248kB/s, czyli ok). A osobiście mam Neostradę od 3-4 lat i jestem zadowolony. Wcześniej miałem "osiedlówkę" - istny koszmar, pomimo, że się starali.

Chciałbym ostrzec, że w mniejszych miejscowościach TP utrudnia przejście do innych operatorów na "łączu TP". Więc jeśli w Multimedia jesteś na "łączu TP" (ADSL) to do Netii łatwo nie przejdziesz. Ja w kwietniu chciałem z Neti do Tele2 i zostałem na lodzie przez 3 miesiące i znów jestem w Neo - łaskawie mnie przyjeli.

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Mam od 3 lat Neostradę i w zasadzie może nie działała z 2h ;P Ale jeśli masz możliwość - bierz UPC

Jeśli bierzesz z Netii to z tego co wiem, Netia sama załatwi temat przełączenia z TP, więc nie rób tego sam, bo wyjdzie dłużej, oni to zrobią w ...2 tygodnie, może szybciej.

Moge Ci też polecić moją stronkę https://wybieramy.net - porównywarkę ofer dostępu do internetu

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Bierz cokolwiek co ma upload minimum 512kb, a lepiej 1Mb. Tragedia jest z wysyłaniem baz na serwery jak się ma niską (256kb) prędkość wysyłania. Swoją drogą to zastanawiające dlaczego operatorzy telefoniczni tak przycinają upload i oferują osobom prywatnym praktycznie tylko upośledzone łącza typu xMb/256kb.

to są wady ADSL
https://pl.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_Di...Subscriber_Line Z tego co tu ja widzę to najpopularniejszy w Polsce Annex B ma upload do 1Mb, to co im szkodzi chociaż te realne 640b/s dać? Inną kwestą jest fakt, że mam techniczną możliwość założenia łącza z kablówki (multimedia), ale prędkości uploadu mają też neostradowe. I tu to nie jest raczej kwestia technologii, tylko polityki operatora. Jedyna szansa to radiówka od jakiegoś normalnego dostawcy.

Jedyna szansa to radiówka od jakiegoś normalnego dostawcy.

Ja mam Wifi... 1Mb download i 4-6KB/s upload... masakra, tyle dobrze ze mam bridge na dachu więc mam "stabilne" łącze.

Co do mojej "kariery" stałego łącza miałem 5 lat osiedlówke (zaczynając od 128kbps w 2001r. do 1024kbps w 2005r.) i teraz mam 3 lata Wifi i gdyby nie ten maszt na dachu to by była zgroza, miałem wcześniej normalną paraboliczą to było naprawdę nieporozumienie, deszcz, śnieg, mgła, wiatr i zasięgi leciały w dół a słowo stabilność nie występowało.

Teraz często korzystam z iPlusa w Częstochowie i jest nawet ciekawie - centrum na HDSPA po 500-650kB/s a na obrzeżach po 15-40kB/s. Wszystko było by naprawdę zaje**** gdyby nie te limity.

Reasumując - kabel to kabel ;) żałuję tylko, że nie mogę skorzystać z oferty UPC :P

Pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności