Skocz do zawartości

Mój pierwszy sklep

synia

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo się chwali że chcesz się uczyć więc proszę https://www.slideshare.net/tkarwatka/rola-w...jakub-kacprzak/ trochę wiedzy o roli wyszukiwarki na sklepie. Ale uważaj czasy ludzi renesansu już przeszły do lamusa i naprawdę nie warto robić wszystkiego samemu bo w tedy ciężko jest robić coś naprawdę dobrze.

• 2 miesiące temu...

Witam ponownie.

Pozwolę sobie raz jeszcze poprosić o uwagi. Parę rzeczy udało mi się pozmieniać. Kolorystyka na razie zostaje taka jak jest.

Jeszcze do samego systemu...

W niektórych miejscach pojawiają się fotki DUŻE zamiasta małych (te u Ciebie przeskalowane w html).

Jak będziesz miał duży ruch to zajedziesz się transferem.

k3rn3l nie bardzo wiem o które zdjęcia Ci chodzi. Jeżeli mógłbyś podac przykład byłabym wdzięczna. Wszystkie zdjęcia na serwerze mam zapisane mniej wiecej w formacie 800x600 i w panelu adm. sklepu pozmienianą wielkość wyswietlania obrazów. Inaczej musiałabym zapisywać na serwerze to samo zdjecie w różnym rozmiarze.

k3rn3l nie bardzo wiem o które zdjęcia Ci chodzi. Jeżeli mógłbyś podac przykład byłabym wdzięczna. Wszystkie zdjęcia na serwerze mam zapisane mniej wiecej w formacie 800x600 i w panelu adm. sklepu pozmienianą wielkość wyswietlania obrazów. Inaczej musiałabym zapisywać na serwerze to samo zdjecie w różnym rozmiarze.

Tu masz link do "miniaturki" jaka sie wyswietla na pierwszej stronie

https://www.fabrykaupominkow.pl/images/089.jpg

Co do zapisywania zdjęć w różnych rozmiarach to możesz zapisać w jednym rozmiarze (dobrej jakości)a później na poziomie php przeskalowywać. W tej chwli skalowanie odbywa się w html przez co zdjęcia są słabej jakości i transfer Cię zajedzie jak będziesz mieć duży ruch.

Marketing w sieci - da się ?

Co do zapisywania zdjęć w różnych rozmiarach to możesz zapisać w jednym rozmiarze (dobrej jakości)a później na poziomie php przeskalowywać. W tej chwli skalowanie odbywa się w html przez co zdjęcia są słabej jakości i transfer Cię zajedzie jak będziesz mieć duży ruch.

A widzisz. Dzięki bardzo. Poszukam w necie jak to zrobić i spróbuję coś zmienić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności