Skocz do zawartości

nowy człowiek... nowy problem

mike

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie powiem że jestem tu nowy. Forum odkryłem kilka dni temu i o ile nie przeszkadza mi sesja o tyle je ciągle czytam. Mam dość poważny problem, który może już kiedyś był poruszony.

Pomogłem spozycjonować znajomemu 2 strony ( www. Flory.pl i www. Ffc.org.pl). Wyszło mi to lepiej czy gorzej – nieistotne w tej chwili. Kumpel okazał się chamem i powiedział że nie zapłaci mi ani złotówki. L Zdążyłem odwrócić swoją optymalizacje kodu na 1 stronie a później zablokowano mi dostęp do serwera.

Moje pytanie do WAS brzmi następująco: W jaki sposób można „zaszkodzić” stronie internetowej nie mając dostępu do jej plików? Będę wdzięczny za jakieś konkretne rady lub odnośniki do innych postów.

o ile nie przeszkadza mi sesja o tyle je ciągle czytam

Mi też w tym sesja nie przeszkadza... :P

W jaki sposób można „zaszkodzić” stronie internetowej nie mając dostępu do jej plików?

Chodzi o fizyczne zaszkodzenie, czy o pozycjonowanie?

Jeśli o to drugie to o depozycjonowanie, czy usunięcie swojego pozycjonowania?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Usunięcie swojego pozycjonowania rozważam w pierwszej kolejności ale brakuje mi narazie na to czasu. Poza tym interesowałoby mnie "coś więcej". Bardzo chętnie bym mu coś popsuł fizycznie, lecz moje umiejetności mi na to nie pozwalają.

Czy dałoby się tak zrobić by te strony były wyświetlane gdzieś na bardzo niskiej pozycji lub w ogóle nie były wyświetlane przez Google?

oczywiście, że skończy się fatalnie... tak jak upublicznianie dziur w phpBB (w sensie tworzenia już gotowych programów typu kopiuj&wklej) i już każdy gimnazjalista jest chakierem.. :P

No zdarzają się tacy ludzie. Ja tak kiedyś komuś program napisałem i jeszcze miał szczelnosć prosić o poprawki!

Niesteyt - najważniejsze - nie mamy żadnych dowodów na to, że ty cokolwiek zrobiłeś danym stronom w cleu poprawienia ich wyników.

Brak dowodów to duża strata. Nikomu nie można ufać... nawet dobremu kumplowi. Jeśli nikt mi nie może na tym forum pomóc by nie promować antypozycjonowania to może dostane jakąś wskazówke na meila lub coś w tym rodzaju? Będę naprawde wdzięczny.

Masz racje... mógłbym chcieć komuś zaszkodzić kto na to nie zasłużył. Ale nie w tym przypadku. Chyba nie uda mi się tego tak "oficjalnie" udowodnić. Mam w prawdzie kopie wszystkich plików obu stron na swoim dysku - przed i po optymalizacji, ale to chyba żaden znaczący dowód. Niektóre katalogi jak do nich napisze meila o wykluczenie strony z ich katalogu będą pewnie wiedziały kim jestem(hasła i weryfikacja meila). Poza tym narazie nic nie mogę zrobić... :)

Z tymi złodziejami to byłoby dobre i może skuteczne. Ale jak to zrobić? Nie mam dostępu do plików. Kto mnie doda do swojego katalogu dla opisu strony i tytułu związanego z tym słowem "złodzieje"? Są jakieś katalogi dla... złodzieji? :) Albo chociaż jakieś kategorie...? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności