Skocz do zawartości

Korelacja ilości wizyt strony a zarobków z reklam kontekstowych

salesperson

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym stworzyć raport na temat tego jaka jest relacja pomiędzy ilością wizyt danej strony a zarobkami z programów kontekstowych. Bardzo proszę o pochwalenie się swymi wynikami które będą zawierały:

Ilość wizyt miesięcznie twojej strony/Ilość odsłon miesięcznie twojej strony/czy twoje reklamy umieszczane są na każdej podstronie/wysokość zarobków miesięcznie.

Na bazie tych wyników będziemy mogli zobaczyć jaka jest korelacja pomiędzy wizytami a zarobkami.

www.webvalue.pl - wycena portali internetowych

az się z rana pośmiałem:)))

ze 2 lata temu jak jeszcze głupi:) byłem, to zgłosił sie do mnie "reklamodawca" chętny do wykupienia miejsca reklamowego. nawet dobrze chciał płacić. Jako że to był mój chyba pierwszy taki przypadek, przygotowałem mu szczegółową analizę źródeł wejść, ilości odwiedzin, słów kluczowych itp.

No i współpraca się skończyła właśnie w tym momencie:)))

pzdr

moja dobra rada: jeśli Ci zalezy na korelacjach, to szukaj raczej danych o zmienności u poszczególmych osób. W stylu: moja strona miała ogladalność: x osób, co przekładało się na y $, teraz ma 1,5x osób i zarabia 1,3y $

Może takie dane ktokolwiek Ci ujawni.

pozdrawiam i mam nadzieję, ze jesli raport powstanie, to podzielisz się nim na forum

co by tu wstawić...

Witam ponownie,

Zupełnie nie rozumie dlaczego mówi się tutaj o poufności i komu to się sprzyda. Przecież nikt nie musi podawać strony o której pisze a jeśli poda to przecież nic się nie stanie a z tymi danymi zapozna się każdy kto wchodzi na te forum na ten temat.

Witam ponownie,

Zupełnie nie rozumie dlaczego mówi się tutaj o poufności i komu to się sprzyda. Przecież nikt nie musi podawać strony o której pisze a jeśli poda to przecież nic się nie stanie a z tymi danymi zapozna się każdy kto wchodzi na te forum na ten temat.

prowadze również działalnośc zupełnie niezwiazana z branza internetowa.

Gdyby mi ktos przyniosł dane konkurencji co do: obrotów, zysków, ilosci i struktury klientów, umów z dostawcami, odbiorcami - to bym mu duzo za to zaplacil, bo umiałbym to świetnie wykorzystac.

Dopóki robisz stronę dla zabawy i chwalisz sie nią w gimnazjum, to ok.

Jeśli zaczynasz zarabiać i traktowac to jako poważne zajęcie, to gimnazjum sie kończy, a zaczynają normalne reguły biznesowe.

pzdr

co by tu wstawić...

Witam ponownie,

prowadze również działalnośc zupełnie niezwiazana z branza internetowa.

Gdyby mi ktos przyniosł dane konkurencji co do: obrotów, zysków, ilosci i struktury klientów, umów z dostawcami, odbiorcami - to bym mu duzo za to zaplacil, bo umiałbym to świetnie wykorzystac.

Dopóki robisz stronę dla zabawy i chwalisz sie nią w gimnazjum, to ok.

Jeśli zaczynasz zarabiać i traktowac to jako poważne zajęcie, to gimnazjum sie kończy, a zaczynają normalne reguły biznesowe.

pzdr

Gdyby każdy tak traktował sprawę to by forum takie jak "PiO" nie istniało!

No cóż, wygląda na to, że danych nie dostaniesz. Póki co nie widzę, żebyś potrafił kogoś przekonać, że wyjdzie z tego coś użytecznego nie tylko dla Ciebie...

Co Ci da, że ktoś poda eCPM swojej strony, bo do tego sprowadzają się te liczby, które byś chciał dostać?

Jak liczysz że ktoś tu Ci da gotowe rozwiązania to daj sobie spokój tu trzeba czytać między wierszami, wyłapywać pojedyncze zdania i z nich wyciągać wnioski lub czekać jak ktoś powie coś z rozpędu i tak jak wyżej napisałem wyciągnąć wnioski przerobić po swojemu, potestować i jechać.

To forum nie jest po to, żeby pisać ile się zarabia, tylko po to, żeby wiedzieć jak zarabiać więcej i to też już raczej ogranicza się do odpowiedzi typu: dużo linkuj, a najlepiej z mojego systemu wymiany linków.

Czaaasami ktoś, coś chlapnie, ale że to mądre zdanie było, wiedzą tylko ci co wiedzą.

Nic Ci to nie da. Ostatnio się wkurzyłem na marne zarobki u siebie i postanowiłem przemeblować adsense w myśl zasady "adsense ważniejszy od użytkownika".

Ctr + 100 %

Zarobki + 100 %

W ciągu kilku dni kompletnie zmieniły mi się statystyki... Strona ta sama, ruch na strone tez taki sam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności