Skocz do zawartości

Zniknięcie w google

Kubos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przez około pół roku pozycjonowałem forum, które znajdowało się na yoyo.pl, było dosyć wysoko w google pod interesującymi mnie frazami. Niecałe 2 miesiące temu przeniosłem forum na nowy serwer, zmienił się także adres. Zrobiłem przekierowanie 301 na starym adresie. Na początku było wszystko ładnie, nowa domena zaraz została podmieniona z tą z yoyo.pl i utrzymywała się na tych samych pozycja w google.

Około 2 tygodnie temu forum zaczęło gwałtownie spadać pod "moimi" frazami. Ostatnio w ogóle nie mogę go już znaleźć.

Wie ktoś co może być przyczyną i kiedy adres znowu może pojawić się na wysokich pozycjach?

Dodam, że na obu domenach miałem zainstalowany system wymiany linków - Linkme. Jakiś czas temu usunąłem go ze starej strony i znajduje się teraz tylko na nowej.

Jeśli się przyda, to adres forum: bh90210-forum.pl

Pozdrawiam.

No to znasz już winowajce. Za Linkme dostałeś filtr od Googla. Wyczyść linki ze stopki, dodaj stronę do panelu webmastera w google, zgłoś stronę do ponownego rozpatrzenia i czekaj cierpliwie miesiąc lub dłużej.

Pełno stron takie coś stosuje i jakoś się trzyma w google.

Pełno także wpada w filtry, a potem ich właściciele płaczą i tłumaczą się w podobny sposób.

Kurczę, a ja już wcześniej zgłosiłem stronę do ponownego rozpatrzenia. No trudno, zrobię to jeszcze raz. Tylko mam jeszcze pytanie, mam do nich pisać po polsku, czy po angielsku? Bo nie wiem, czy to leci do jakichś ludzi z Polski, czy do prawdziwej siedziby google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności