Skocz do zawartości

Strona z ogłoszeniami nieruchomości albo noclegów...

Figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam w swoim portfolio domenę, która idealnie by się nadawała na internetową bazę noclegową i drugą, która by się nadawała na bazę nieruchomości. Jedną z tych domen próbowałem sprzedać na allegro, ale nie spotkała się z zainteresowaniem. Dlatego teraz zastanawiam się, czy nie postawić stronki www. Sam próbowałem taką stronkę zrobić ale na razie przerosło to mnie. Znalazłem jednak na allegro gotowy skrypt, np.

Baza noclegowa 3.0 albo 4.0

lub dla nieruchomości

Nieruchomości 2.0

Tylko cały problem i moja wątpliwość polega na tym, że choć mogę zmienić szatę graficzną skryptu to jednak takich i podobnych stron w internecie jest już sporo. Skrypt do tanich nie należy a zastanawiam się czy w ogóle warto się w to pakować, bo przypuszczam, że żeby przepić się przez gąszcz stron z ofertami noclegów będzie trudno, żeby strona była np. w dziesiątce albo żeby po prostu miała dużą liczbę odwiedzających. Przypuszczam, że jeszcze gorzej będzie z ogłoszeniami nieruchomości. Jest tego dużo, a niektóre strony jak nieruchomosci-online.pl pozwalają na zamieszczanie ogłoszeń za darmo. Wszystko zależy od wypozycjonowania a ja mam wątpliwość, czy przy tak dużej konkurencji będę musiał ponieść super duże nakłady na wypozycjonowanie strony. Strona miałaby na początku utrzymywać się wyłącznie z banerów reklamowych a ogłoszenia byłyby zamieszczane za darmo, przez pewien okres w celu rozpromowania strony - czyli inwestowałbym bez większego zwrotu nakładów. Gdyby udało mi się zdobyć w ciągu roku dużą oglądalność strony, to byłbym gotów inwestować dalej w to przedsięwzięcie, że może po 2-3 latach zaczęło by zwracać. Więc pytanie do osób znających się na czymś takim, na pozycjonowaniu itp. czy warto taki skrypt zakupić, bo jeśli miałbym zakupić co by nie mówić, moim zdaniem porządny skrypt, znalazłbym sporo osób, chcących zamieścić ogłoszenie, ale znowu osób odwiedzających byłoby mało, to nie warto moim zdaniem nic z tym robić. Chodzi przecież o przebicie się przez gąszcz tych stron i sprawienie, by strona żyła, by była odwiedzana a z czasem zarabiała na siebie.

Czy to jest takie proste: kupuje domene, serwer, skrypt, dbam o ogłoszenia na stronie, zlecam pozycjonowanie i sukces?

Czy to jest takie proste: kupuje domene, serwer, skrypt, dbam o ogłoszenia na stronie, zlecam pozycjonowanie i sukces?

Jakby to było takie proste to tu na forum było by wielu bogatych ludzi ludzi, którzy zarabiają bez wysiłku.

Niestety cokolwiek nie zrobisz, czeka Cię praca i myślenie jak pozyskać wpisy oraz potrzebna jest pewna doza szczęścia.

No i nie radziłym zapominac o tym, że frazy w tej branży nie należą do najłatwiejszych.

Nie chcę byś mnie źle odebrał ale jeśli zadajesz tutaj to pytanie to lepiej wymyśl jakiś inną stronę.

P.S.

Daj ogłoszenie o tej domenie tutaj na forum, może ktoś kupi. Nie wszyscy kupują domany na allegro.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Te najmniejsze miejscowości czasem wskakują na w miarę dobre pozycje dzięki dobrej optymalizacji, na średnie czasem wystarczą katalogi i precle, więc dopiero do tych warszawskich itp. trzeba się mocniej przyłożyć i potrzeba na nie dużo więcej czasu.

skoro sie nie znasz na seo/sem itd a do tego zakup skryptu to duzy wydatek, to faktycznie nie masz szans na przebicie. nieruchomosci to trudna fraza, nawet regionalne. ale tez i dochodowa :)

Z tymi nieruchomościami to może i sobie daruję, ale te noclegi to mnie jakoś korcą, bo sam próbowałem taką stronę zrobić a teraz mogę mieć dobry skrypt, dzięki któremu strona będzie wyglądała profesjonalnie. Ja byłbym zadowolony gdyby to była pierwsza dziesiątka jak na hasło nocleg w google pojawia się strona, która korzysta z tego skryptu www.nocleg-i.pl

Skrypt pewnie nie jest zły, choć lepszy byłby autorski, ale to dużo większe koszty, tutaj najgorsze jest to że jest bardzo duża konkurencja, ciężko się wybić.

A jak Wam się podoba skrypt z ofertą noclegów?

Można go zobaczyć w wersji starszej pod adresem: https://baza-noclegowa.getsoft.pl/

lub w wersji nowszej pod adresem: https://bazanoclegowa.getsoft.pl/

Będę wdzięczny za wszystkie opinie i uwagi, bo trochę się nagrzałem za zakup tej stronki ale chciałbym, żeby chociaż koszt domeny i hostingu mi się z czasem zwracał - to chyba realne do osiągnięcia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności