Skocz do zawartości

Fenomen peb.pl - jak oni to zrobili ?

noodly

Rekomendowane odpowiedzi

wg. mnie nie ma, ale musisz dać tam odpowiednie pkt. w regulaminie, no i oczywiście nie trzymać plików na serwerze, a i jeszcze jedno, trzeba przeczytać regulamin hostingu na którym się trzyma warez, bo niektóre nie zezwalają w ogóle na prowadzenie takiego czegoś, albo trzeba też dowiedzieć się o dokładniejszym prawie w danym kraju, na którym jest serwer... .

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też mnie zastanawia, że nikt jeszcze do tego się nie doczepił. Ale jeszcze bardziej mnie dziwi, że nikt się nie czepia wrzuta.pl gdzie jest już ok miliona empetrujek w 80% nielegalnych, a doczepili się do napisy.org :)

ps. wpiszcie nazwę filmu/programu/gry + rapidshare w googlach, peb bedzie prawie zawsze w top 3 :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Na wrzucie nie ma pobierania,a jest tylko i wyłącznie mozliwość odsłuchania danej mp3

że niby nie można sobie pobrać plików ? - chyba żartujesz.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Teorii prawnych co do rozpowszechaniania linków do nielegalnego oprogramowania jest kilka. Można przyjąć, że prezentując link sam rozpowszechniasz nielegalne oprogramowanie ("pomaga w jej zbyciu" - przepis art. 291 kk w zw. z art. 293 kk nie mówi o tym, że program ma być fizycznie na twoim dysku).

Można również przyjąć, że jest to pomocnictwo do art. 291 kk - pomaga w rozpowszechnieniu nielegalnego oprogramowania.

Administratorzy takich serwisów też nie mogą czuć się bezkarni. Prawo przewiduje tzw. pomocnictwo łańcuszkowe - a więc pomocnictwo do pomocnictwa. Skoro wiedzą, że na ich stronach prezentowane są linki do plików nielegalnych, a mimo to nie reagują na takie zachowania innych użytkowników to sami stają się pomocnikami.

a jaj mam pytanie kto to wszystko wrzuca na te serwery ?

Czy są to dobroczynni userzy ?

Czy za to peb im płąci bo ja nawet jak bym miał zajebistego neta to nichaiło by mi sie tego wrzucać

Pozdrawiam

Paweł

-------------------------------------------

Prokuratury nie obchodzi czy coś złego ściąga się z ich serwera/domeny czy tylko do tego linkują - kilkaset osób może ci to potwierdzic !!!.

Ja do teraz uważałem, że jest inaczej ;]

Byłbym BARDZO wdzięczny za potwierdzenie poprawnosci merytorycznej tego postu przez innych uzytkowników :blink:

Praktyka: Legalność linkowania do nielegalnych utworów

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Wrzucają sami userzy, pewnie takie hobby, no i mają z tego punkty rapidshare, za które mogą sobie "kupić" rs premium

Jeszcze co do wrzuty, dobrze, powiedzmy, że sciągać mp3 z niej nie można, ale słuchać online można, i co to jest niby legalne?

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Za pomocnictwo w przestępstwie grozi taka sama kara. Serwis działa nielegalnie.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Przeczytajcie jeszcze dyrektuwe UE w tym zakresie. Jeśłi ma odpowiedzialnosc wyłączoną w regulaminie to najpierw jest 1 sprawa o usunięcie wskazanych w postępowaniu procesowym postów. Dopiero jak nie usunie mozna dobrac się do właściciela.

Tak samo bitnova przecież - są tylko linki kierujące.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

https://peb.pl/ogloszenia-i-nowosci/47761-w...-forum-peb.html

dane właściciela + nr konta bankowego, bezczel na maxa !!!

Zarabiają tysiące na reklamie a userzy jeszcze składają im się na serwer. Moc :blink:

Zgred, to że udostępniają tylko linki na inne serwery nie zmienia faktu, że zarabiają na warezie. Ja do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego ta strona działa.

PS. https://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=...y〈=none - 21 miejsce.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności